Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας στο “ΠΑΠ” η Ανόρθωση και πέτυχε τεράστια νίκη (στιγμιότυπα)

Oλα τα στοιχεία του ντέρμπι είχε το ξεκίνημα του Ανόρθωση – Ομόνοια. Δύναμη, ένταση, αψιμαχίες και τεράστια διπλή ευκαιρία με τη συμπλήρωση του δεκαλέπτου. Ο Σεμέδο μπήκε στην περιοχή από πλάγια έκανε το σουτ, όμως, ο Αρμπολέδα απέκρουσε ασταθώς, με την μπάλα να καταλήγει στον Κακουλλή, ο οποίος από εξαιρετική θέση και με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων εξουδετερωμένο, πλάσαρε προς την εστία, αλλά ο Φερέρ έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Το παιχνίδι είχε αρκετά λάθη, αλλά οι πράσινοι ήταν καλύτεροι, έκλεβαν σχετικά εύκολα την μπάλα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν… ρωγμές στην αντίπαλη εστία. Σε αντίθεση με τους κυανόλευκους, οι οποίοι τελούσαν υπό μερική σύγχυση και αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και να απειλήσουν τον Φαμπιάνο.

Στο 26’ ο Λοΐζου δεν έπιασε όπως θα ήθελε το σουτ, ενώ δυο λεπτά μετά ο Ανσαριφάρντ έκανε την επικίνδυνη σέντρα προς τον Κύπριο ακραίο επιθετικό, αλλά η παρέμβαση του Αρμπολέδα ήταν αποτελεσματική.

Από το μισάωρο και εντεύθεν, ο αγώνας ισορρόπησε, με την Ανόρθωση να προσαρμόζεται και να καταγράφει την πρώτη της τελική στο 38’ με τον Γκασάμα, το διαγώνιο σουτ του οποίου πέρασε έξω. Την ίδια κατάληξη είχε και η τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου σε μακρινό σουτ του Τεχέρα.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις πήγε να ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, με τον Τσίκο στο 47’ να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, με το τέρμα να ακυρώνεται μετά από παρέμβαση του VAR. Ο Αφρικανός επιθετικός της Ανόρθωσης κέρδισε την μπάλα με το χέρι στο ξεκίνημα της φάσης, κάτι που δεν αντιλήφθει ο διαιτητής, όχι, όμως, και η τεχνολογία.

Ο Τσίκο στο 56’ έκανε τη χειρότερη επιλογή και το σουτ του απέκρουσε σταθερά ο Ουζόχο. Η ομάδα της Αμμοχώστου συνέχισε να έχει την υπεροχή στην επανάληψη και στο 65’ οι προσπάθειες των γηπεδούχων καρποφόρησαν. Ο Καστέλ υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, γύρισε το σώμα του και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνιά του Ουζόχο για το 1-0.

Με τη ψυχολογία στα ύψη και με τη στήριξη του κόσμου που μπήκε πιο δυνατά στην εξίσωση, η Ανόρθωση έψαξε το δεύτερο τέρμα και στο 72’ ο Ουαγκέ με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα έξω.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή προσπάθησε από τον πάγκο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά μάταια, αφού το φρεσκάρισμα του Γκαγιέγο ήταν πιο αποτελεσματικό.

Οπως ο Καστέλ, έτσι και ο Κορέια, ελάχιστα λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι σκόραρε και έβαλε τίτλους τέλους. Στο 90’ ο κυπροποιημένος ποδοσφαιριστής έστειλε με απευθείας εκτέλεση φάουλ την μπάλα στα δίκτυα για το τελικό 2-0.

Στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αλιούμ έκανε το μακρινό πολύ καλό σουτ, αλλά ο Αρμπολέδα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Γκαρσία, Κάργας, Τεχέρα (80’ Μαρμούκ), Φερέιρα (88’ Κορέια), Τιουνέ (62’ Χρυσοστόμου), Φερέρ, Ουαρίς, Γκασάμα (62’ Καστέλ), Τσίκο (88’ Παρούτης).

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο (46’ Ουζόχο), Μάθιους, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο (80’ Λέζιακς), Σεμέδο, Κακουλλής, Λοΐζου (70’ Φράνσον), Ανσαριφάρντ, Μπασιρού (87’ Ζαχαρίου), Παναγιώτου (70’ Αλιούμ), Χαραλάμπους.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: