ΑΕΖ και Εθνικός συμβιβάστηκαν στην ισοπαλία (στιγμιότυπα)

Με το παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΖ και τον Εθνικό Aχνας άνοιξε την Παρασκευή (3/11) η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 1-1.

Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι με τον Ντιγκινί στο 52’, με τον Καμπρέρα να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 55’. Στους 9 βαθμούς ανέβηκε η ΑΕΖ, στους 12 ο Εθνικός.

Δεν ήταν πάρα πολλές οι φάσεις που καταγράφηκαν στο πρώτο μέρος, με την ΑΕΖ να είναι η ομάδα που δημιούργησε κι έχασε τις πρώτες ευκαιρίες και τους φιλοξενούμενους να… παίρνουν στη συνέχεια τη σκυτάλη.

Η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε για τους γηπεδούχους στο 17’, όταν μετά από λάθος του Παναγή, που ήταν εκτός εστίας, ο Σλόγκαρ έγινε κάτοχος της μπάλας, αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα κι αφού ο Λομοτέι δεν κατάφερε να απομακρύνει, ο Χατζηβασίλης βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Παναγή κι έκανε το πλασέ, με τον Κύπριο κίπερ να διώχνει και να κρατάει το μηδέν παθητικό.

Στο 34’ ήταν η σειρά του Εθνικού για να… απειλήσει και μάλιστα δις. Αρχικά, ο Μπράντονιτς έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ, με τον Μπέκερ να αποκρούει, ενώ στην επαναφορά ο Νικολάου έκανε νέο σουτ, με τον Ισραηλινό να αποκρούει και πάλι.

Η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος ήταν και πάλι για τους «μπλε», με την κεφαλιά του Καμπρέρα -μετά από σέντρα του Λίπσκι από δεξιά- να… φεύγει μόλις άουτ στο 45+3’.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Συγκεκριμένα, στο 52’ ο Κάστρο έκανε το σουτ, ο Παναγή απέκρουσε, αλλά η μπάλα έφτασε στον Ντιγκινί, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Εθνικού που έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 55’. Ο Μάριος Ηλία έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Καμπρέρα με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Μάλιστα, δύο λεπτά αργότερα η ομάδα της Αχνας έφτασε κοντά στο να κάνει την ολική ανατροπή, όταν μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα της ΑΕΖ, ο Καμπρέρα βρέθηκε απέναντι στον Μπέκερ κι έκανε την προβολή, αλλά δεν βρήκε με δύναμη την μπάλα έτσι ώστε να καταφέρει να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του Ισραηλινού.

Το παιχνίδι είχε… ανοίξει μετά από τα δύο τέρματα και στο 67’ ήταν η σειρά της ομάδας του Ζακακίου για να έχει μία καλή στιγμή, όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια και πλασέ του Σλόγκαρ, ο Παναγή έδιωξε σε κόρνερ.

Απ’ εκεί και πέρα και παρά τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να τις βρίσκει ισόπαλες 1-1.

AEZ: Μπέκερ, Αντωνίου, Σλόγκαρ (82’ Σαρφό), Ντελμίρο, Κάστρο (82’ Γιουσούφ), Ρέινολντς, Φράγκος (61’ Βάλντι), Χατζηβασίλης (61’ Σάντος), Ρουίζ, Ντιγκινί (70’ Σιφναίος), Χρίστου.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Παναγή, Ριστέφσκι, Ντε Ιριόντο, Λίπσκι, Μπράντονιτς (57’ Χριστοφή – 66’ Πεχλιβάνης), Λομοτέι (24’ Αγγελόπουλος), Νικολάου, Καμπρέρα, Μ. Ηλία, Ντράζιτς (46’ Σπιρόφσκι), Αξεντίγιεβιτς.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: