ΑΕΚ: Σφράγισε την πρόκριση στους ομίλους του Europa League με δεύτερη νίκη επί της Dnipro και περιμένει αντιπάλους στην σημερινή κλήρωση.

Παρουσιάστηκε όπως έπρεπε σοβαρή και πειθαρχημένη η ΑΕΚ στον επαναληπτικό της εκτός έδρας νίκης επί της Dnipro Ουκρανίας και επικράτησε στην AEK Arena με 3-0 και πανηγυρίζει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, για τρίτη φορά στην ιστορία της.

οι ‘’Κιτρινοπράσινοι’’, ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, πίεζαν  ψηλά την Ουκρανική ομάδα και ευτύχισαν  να προηγηθούν νωρίς με τον Gyurcso στο 20’ λεπτό.

Μετά το γκολ η Dnipro ανέβασε στροφές και έκλεισε τους «Κιτρινοπράσινους» στο δικό τους μισό του γηπέδου πιέζοντας με στόχο να επιστρέψουν με γκολ γρήγορα στον αγώνα. Όμως ο  Piric ήταν αποτελεσματικός και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στις ευκαιρίες των Ουκρανών.

Η ΑΕΚ αφού άντεξε την πίεση πέτυχε  ένα 2ο γκολ με τον Lopes προς το τέλος του ημιχρόνου (45’) και έφερε τον αγώνα στα δικά της μέτρα και πήγε στα αποδυτήρια νοιώθοντας ασφάλεια για την υπόθεση πρόκριση.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε χαμηλότερο ρυθμό, με την ομάδα του Oltra να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα αφού πλέον  η Dnipro μόνο με θαύμα θα έμπαινε στο κόλπο της πρόκρισης.

Η ουκρανική ομάδα δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί κάποιες ευκαιρίες που δημιούργησε και όσο πέρναγε η ώρα επηρεάστηκε από την κούραση. Έτσι οι ‘’Κιτρινοπράσινοι’’ κράτησαν μπάλα και στο 78ο λεπτό σφράγισαν πανηγυρικά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League με το καταπληκτικό γκολ του Εγγλέζου.

Μετά το τέλος του αγώνα ποδοσφαιριστές, τεχνική ηγεσία, διοίκηση και οπαδοί πανηγύριζαν έξαλλα την μεγάλη πρόκριση που πέραν του γοήτρου θα φέρει και αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία της ομάδας.