ΑΕΛ ή ΑΠΟΛΛΩΝ; Ενας σφραγίζει απόψε το εισιτήριο για τα προ-ημιτελικα του Κυπέλλου

Καλησπέρα από το ψυχρό Τσίρειο Στάδιο όπου σε λίγο θα έχουμε τον επαναληπτικό αγώνα της Β’ φάσης στον θεσμό του Κυπέλλου, το Λεμεσιανό ντέρμπι ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ. Υπό κανονικές συνθήκες το γήπεδο θα ήταν υπερπλήρες και οι 2 κερκίδες θα είχαν δημιουργήσει μια φανταστική ατμόσφαιρα, μια ατμόσφαιρα που λείπει πολύ από τα γήπεδα μας που όμως ευτυχώς νοιώσαμε ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα αφού η ατμόσφαιρα στον αγώνα ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ θύμιζε ντέρμπι.

Στα αγωνιστικά τώρα, στον πρώτο αγώνα οι Γαλάζιοι της Λεμεσού νίκησαν τους Γκριζοκίτρινους της πόλης με 1-0 και έχουν ελαφρύ προβάδισμα.  Φυσικά αυτό το 1-0 δεν εξασφαλίζει κάτι στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ αν δεν παρουσιαστεί σοβαρός, πρώτα επιβάλλοντας τον ρυθμό του και δεύτερο κάνοντας σωστή διαχείριση.

Η ομάδα του Alexander Zorniger προέρχεται από 2 συνεχόμενες ισοπαλίες με το ίδιο σκορ 2-2 για τον θεσμό του Πρωταθλήματος κόντρα σε ΠΑΕΕΚ εκτός και ΑΝΟΡΘΩΣΗ εντός. Οι Γαλάζιοι γνωρίζουν ότι η συμπολίτιδα ομάδα της ΑΕΛ θα κυνηγήσει με πάθος την ανατροπή του σκορ για να προκριθεί αφού διαθέτει εξαιρετικό σύνολο και ότι πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι με πάθος και αγωνιστικότητα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να προκριθούν στους ‘’8’’ του Κυπέλλου, κτίζοντας πάνω στο 1-0 του πρώτου αγώνα.

Από την άλλη η ομάδα του Σάββα Παντελίδη προέρχεται από μία ισοπαλία εντός με την ΠΑΕΕΚ και ήττα εκτός με την ΑΕΚ για τον θεσμό του Πρωταθλήματος. Γνωρίζουν πως ο θεσμός του κυπέλλου είναι ο μοναδικός τρόπος τόσο για κατάκτηση τροπαίου όσο και για έξοδο στην Ευρώπη και θα  κυνηγήσουν την ανατροπή του 0-1 με όλες τους τις δυνάμεις.

Είναι γνωστό ότι ένα ντέρμπι ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ ποτέ δεν έχει φαβορί αφού ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης ή αγωνιστικής κατάστασης πάντα έχει την δική του ιδιαιτερότητα με πάθος για τη νίκη για αγωνιστικούς αλλά και λόγους γοήτρου.  

Αναμένουμε λοιπόν ένα συναρπαστικό τοπικό Λεμεσιανό ντέρμπι από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Zorniger  και Παντελίδη.

Το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: