ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ «Ενώπιος Ενωπίω» για το Κύπελλο, η μία ομάδα αποχαιρετά τον θεσμό πρόωρα

 Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού όπου σε λίγο θα διεξαχθεί το αιώνιο ντέρμπι της Λεμεσού ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ σε μονό αγώνα knock-out για την Β’ φάση των 16 στον θεσμό του Κυπέλλου.   

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην φετινή σαιζόν που θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι της πόλης, αφού όπως είναι γνωστό ο αγώνας Πρωταθλήματος του Α’ γύρου δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν και που είχε σαν συνέπεια το γνωστό αποτέλεσμα εν τέλει για μηδενισμό και των δύο ομάδων από το Εφετείο.

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον αγώνα αυτό ως ‘’crash test’’ για το νέο γήπεδο της Λεμεσού. Ας ευχηθούμε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Άλλωστε δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παιχνίδι που απλά κάποια ομάδα από τις δύο σήμερα θα αποχαιρετήσει πρόωρα τον θεσμό του Κυπέλλου. Οι περισσότεροι οπαδοί των δύο ομάδων είναι φίλοι και/ή συγγενείς εκτός γηπέδου και δεν έχουν κάτι να χωρίσουν και αύριο απλά θα υπάρχουν πειράγματα από τους νικητές προς τους ηττημένους την ώρα του καφέ και τίποτα περισσότερο.

Στον σημερινό αγώνα τυπικά γηπεδούχος είναι η ομάδα της ΑΕΛ που θα έχει στο πλευρό της 6000 περίπου οπαδούς (πρώτη φορά στο νέο γήπεδο Λεμεσού, αφού στους δύο πρώτους αγώνες της η ΑΕΛ αγωνίστηκε κεκλεισμένων των θυρών). Από την άλλη ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ θα έχει για στήριξη 1160 οπαδούς του στο βόρειο πέταλο.

Η χρονιά δεν εξελίσσεται στο Πρωτάθλημα όπως την ανέμεναν οι δύο σημερινοί αντίπαλοι. Οι περσινοί Πρωταθλητές βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 29β. στους  -12β. μακριά από την κορυφή και στους -9β. από την 3η θέση που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο, η δε ΑΕΛ βρίσκεται στην 7η θέση με 25β. Ως εκ τούτου οι δύο ομάδες της Λεμεσού επιζητούν την διάκριση μόνο μέσω του Κυπέλλου.

Η ΑΕΛ προέρχεται από μία τεράστια νίκη επί του ΑΠΟΕΛ βάζοντας φρένο στο αήττητο του Μιλόγιεβιτς, και έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Η ομάδα του Τσέντομιρ Γιανέφσκι είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα στον αγωνιστικό χώρο με την στήριξη των χιλιάδων οπαδών της ως ‘’γηπεδούχοι’’ για να πανηγυρίσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Από την άλλη ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ έδειξε στα τελευταία δύο παιγνίδια πρωταθλήματος ότι έχει ανέβει αγωνιστικά και ότι έχει γυρίσει σελίδα. Οι ποδοσφαιριστές των ‘’Γαλάζιων’’ θέλουν και σήμερα να παρουσιαστούν με το καλό τους πρόσωπο, να καταθέσουν πάθος στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουν την πολυπόθητη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Σίγουρα ένα Λεμεσιανό ντέρμπι ΑΕΛ – ΑΠΟΛΛΩΝ ποτέ δεν έχει φαβορί και όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά, αφού σε τέτοιους αγώνες πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν ένα συναρπαστικό αγώνα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων τόσο εντός αγωνιστικού χώρου όσο και εκτός με τις κινήσεις τακτικής των Γιανέφσκι και Μακρίδη.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: