ΑΕΛ: Δευτερη συνεχόμενη νίκη στο “αλφαμέγα” με τον Κόσκελα στον πάγκο (στιγμιότυπα)

Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και τον κόσμο της και νίκησε την Καρμιώτισσα στο «Αλφαμεγα» με 2-1. Μαλόνε με αυτογκόλ και Φιλίποβιτς τα γκολ για τους «κίτρινους» που ανέβηκαν στους 13 βαθμούς. Κολλημένη στην προτελευταία θέση η ομάδα των Πολεμιδιών που παραμένει χωρίς νίκη στη σεζόν.

Χωρίς ρυθμό και φάσεις με το σταγονόμετρο στο πρώτο ημίχρονο. Ενδεικτικό το ότι η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν στο 31’ όταν ο Γερολέμου γέμισε στην περιοχή της Καρμιώτισσας και ο Μαλόνε έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 42’ να μετατρέψουν και την δεύτερη τους τελική προσπάθεια σε γκολ όταν και πάλι ο Γερολέμου εκτέλεσε κόρνερ και ο Φιλίποβιτς με κεφαλιά νίκησε εκ νέου τον Ανέστη για το 2-0 του ημιχρόνου.

Μπήκε καλύτερα η Καρμιώτισσα στην επανάληψη και στα πρώτα λεπτά ο Ντούμπια απείλησε τον Μούριελ με δυνατό σουτ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Βραζιλιάνου κίπερ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τελική ξανά στο 58’ με το σουτ του Φουρ να φεύγει πάνω από τα δοκάρια της ΑΕΛ.

Στο 70’ ο Μορσάι είχε την πρώτη τελική της ΑΕΛ στον στόχο στο Β’ ημίχρονο με τον Ανέστη να αποκρούει και να αποσοβεί ένα τρίτο γκολ. Εξι λεπτά αργότερα η Καρμιώτισσα απάντησε στις ευκαιρίες με την κεφαλιά του Αγγελή να φεύγει λίγο έξω.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Ντούμπια με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή ανάγκασε τον Μούριελ σε απόκρουση, με τον Βραζιλιάνο κίπερ της ΑΕΛ να διατηρεί το μηδέν παθητικό.

Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής βρέθηκε μόνος στην περιοχή της ΑΕΛ, πλάσαρε τον Μούριελ και έγραψε το τελικό 2-1.

ΑΕΛ: Μούριελ, Φραντζής, Μπάστο, Μεντόγεβιτς, Σέρνιτς (Μακρής 66’), Σρνίτς (Αντρέου 95’), Χέντι (Μαρς 66’), Φιλίποβιτς, Ντζάλμα, Γερολέμου (Μορσάι 46’), Ντεγουέστ.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Ανέστη, Μαλόνε (Αγγελή 46’), Ντούμπια, Φουρ (Ματθαίου 72’), Παντελή, Τσουκαλά, Θεοδώρου (Κοβάσεβιτς 46’), Ρόσι (Κατσαντώνης 62’), Νιούπορτ, Χριστοφόρου, Σουκ (Νεοφύτου 46’).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: