ΑΕΛ: Ιδανικό ξεκίνημα για τον Κόσκελα στον πάγκο με νίκη επί του Οθέλλου (στιγμιότυπα)

Η εποχή Τόνι Κόσκελα στην ΑΕΛ ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο. Η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε εντός έδρας τον Οθέλλο με 2-1, επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από πέντε αρνητικά αποτελέσματα και ανέβηκε στην 8η θέση με 10 βαθμούς. Σε αντίθεση με την αντίστοιχη της Αθηαίνου που έμεινε 12η με τρεις βαθμούς και χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα. Οι Μακρής και Μεντόζα οι σκόρερ της ΑΕΛ, ισοφάρισε προσωρινά ο Ναρτίνι.

Καλύτερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο Φινλανδός προπονητής στο ντεμπούτο του. Οι παίκτες της λεμεσιανής ομάδας στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 10’ ο Τσούκα έκανε τη σέντρα και ο Μακρής με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίκτυα για το 1-0.

Η ψυχολογία έγειρε στην πλευρά των γηπεδούχων, την ίδια ώρα που οι παίκτες του Γαρπόζη προσπαθούσαν να βρουν τα πατήματα τους και να ξεπεράσουν το αρχικό σοκ.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε στο 17’ με τον Σανγκαρέ από κοντά να μην βρίσκει καλά την μπάλα και να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Πέντε λεπτά μετά ο σκόρερ, δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με την μπάλα να περνά λίγο έξω, ενώ στο 26’ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες με κεφαλιά του Μπραμπίγια.

Οι τελευταίες δυο φάσεις του ημιχρόνου προήλθαν από το πόδι του Τζάλμα και είχαν την ίδια κατάληξη. Ο Ταουντούλ απέκρουσε σε κόρνερ.

Με διάθεση να επιτεθεί και να βάλει πίεση στην ΑΕΛ, μπήκαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι στο 54’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν τον αγώνα στα ίσα, όταν ο Ουεσλάτι με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο ρυθμός όσο περνούσε η ώρα έπεφτε, με τους γηπεδούχους να έχουν ως πρώτιστο στόχο να διαφυλάξουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και τους παίκτες του Οθέλλου να προσπαθούν για την ισοφάριση. Εν τέλει τη βρήκαν με τον Ναρτίνι στο 70’ με διαγώνια κεφαλιά.

Ο Οθέλλος πάγωσε το «Αλφαμεγα», αλλά δεν σταμάτησε. Εμεινε μπροστά για την ολική ανατροπή. Ωστόσο η ΑΕΛ ανασυντάχθηκε, ο Κόσκελα έκανε δυο αλλαγές στο 82’ και δικαιώθηκε. Ο Μεντόζα στο 86’ με συρτό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του.

ΑΕΛ: Μπέκερ, Σωτηρίου, Μπάστο (79’ Ντέγοεστ), Μεντόγεβιτς, Τσέρνιχ (82’ Μεντόζα), Σέρνιτς, Χέντι (60’ Μορέιρα), Μαρς (82’ Παπαφώτης), Τσούκα (60’ Φραντζής), Μακρής, Τζάλμα.

ΟΘΕΛΛΟΣ: Tαουντούλ, Γιάνσεν, Ναρτίνι, Κυριάκου (46’ Σταμούλης), Μπραμπίλλα (82’ Κατσιατής), Σανγκαρέ (40’ Σούτο), Πέρεθ (46’ Ράμος), Χατζηπασχάλης, Ζουνθαάρεν, Μαμαντού, Ουεσλάτι.