Αιώνιο ντέρμπι της Λεμεσού ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ για το κύπελλο. Θα πάρει χρώμα Γαλάζιο ή Κίτρινο η πρόκριση απόψε;

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’αλφαμέγα’’ όπου σε λίγο θα έχουμε ακόμα ένα ‘’αιώνιο’’ ντέρμπι της Λεμεσού ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ, αυτή τη φορά σε αγώνα νοκ άουτ αγώνα για το θεσμό του κυπέλλου.

Ένας αγώνας μεταξύ των δύο σημερνών ‘’μονομάχων’’ πάντοτε χαρακτηρίζεται από πάθος και υψηλές εντάσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου αφού πέραν της νίκης υπάρχει το γόητρο για τον νικητή ειδικά στο αιώνιο Λεμεσιανό ντέρμπι. Χαρακτηριστικό του σημερινού Λεμεσιανού ντέρμπι είναι ότι οι δύο ομάδες θα έλεγε κάποιος ότι παίζουν την χρονιά. Οι δύο ομάδες δεν έχουν καλή παρουσία στο Πρωτάθλημα (ο Απόλλωνας διατηρεί κάποιες ελπίδες για είσοδο στην 6-άδα) και όλο το βάρος για διάκριση πάει στο θεσμό του κυπέλλου. Σήμερα θα έλεγε κανείς ότι αυτός που θα αποκλειστεί θα βυθιστεί σε μαύρες σκέψεις.

Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί και των δύο ‘’αιωνίων’’ είναι εξαιρετική με τα συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα. Οι ‘’Φυγάδες’’ φυσικά ως τυπικά γηπεδούχοι (8500 sold out)είναι περισσότεροι από τους ‘’Λέοντες’’

Η ομάδα του Pablo Machin που προέρχεται από εκτός έδρας νίκη επί της Δόξας Κατοκωπιάς, φαίνεται ότι έχει αλλάξει αγωνιστική νοοτροπία με τον Ισπανό στον πάγκο της ομάδας και κατεβαίνει στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και αποφασιστικότητα για να πάρει την πρόκριση κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, που θα τους φέρει στην κλήρωση για τους ‘’8’’ του Κυπέλλου στην προσπάθεια τους να διακριθούν μέσω του θεσμού με την κατάκτηση του. Να μην ξεχνούμε φυσικά και το επιπρόσθετο κίνητρο γοήτρου για νίκη στο ‘’αιώνιο’’ ντέρμπι της Λεμεσού αλλά και ως ένα είδος εκδίκησης για τον περσινό αποκλεισμό στην ίδια φάση στη διαδικασία των πέναλτι.

Η ΑΕΛ μετά την λύση συνεργασίας με τον Toni Koskela έχει στον πάγκο της για πρώτη φορά ως υπηρεσιακό προπονητή τον Αλέξη Γαρμπόζη προέρχεται από ισοπαλία σε αυτό το γήπεδο κόντρα στον Εθνικό Άχνας και θέλει απαραιτήτως την πρόκριση για να παραμείνει ζωντανή σε διάκριση μέσω του κυπέλλου αλλά και για λόγους γοήτρου στην πόλη και ανάκαμψης της ψυχολογίας. Οι ‘’Γαλαζοκίτρινοι’’ θα δώσουν τη δική τους μάχη με πάθος και μοναδικό στόχο τη νίκη πρόκριση στους ‘’8’’ του κυπέλλου.

Στον αγώνα του Α’ γύρου οι ‘’Γαλάζιοι’’ νίκησαν με 2-0, στον δε αγώνα του Β’ γύρου νίκησαν και πάλι οι ‘’Γαλάζιοι’’ με 3-1. Αξιοσημείωτο ότι οι δύο ομάδες στους μεταξύ τους αγώνες δεν είχαν στον πάγκο τους ίδιους προπονητές ως αντιπάλους. Ο μεν Απόλλωνας στον Α’ γύρο είχε τον Vladan Milojevic η δε ΑΕΛ τον Χρήστο Χαραλάμπους. Στον Β’ γύρο ο Απόλλωνας είχε τον σημερινό προπονητή Pablo Machin όμως η ΑΕΛ είχε και πάλι τον Χρίστο Χαραλάμπους, αλλά σήμερα τον Αλέξη Γαρμπόζη.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε ένα ντέρμπι με πάθος και ένταση αφού ο ηττημένος θα βρεθεί σε μαύρο φεγγάρι.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Pablo Machin και Αλέξη Γαρμπόζη.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: