Ανακοίνωση ΚΟΠ: Απαγορεύονται οι φιλοξενούμενοι!!

Απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος του Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της φετινής περιόδου αποφάσισε η ΚΟΠ. Η τεράστια πλειοψηφία των οπαδών δεν συμφωνεί με την απόφαση αυτή και υπάρχει μεγάλη αντίδραση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Δείτε αυτούσια την ανακοίνωση:

”Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ αποφάσισε  ομόφωνα την τροποποίηση των Πειθαρχικών Κανονισμών, της Προκήρυξης των Πρωταθλημάτων Α’ και Β’ Κατηγορίας και της Προκήρυξης του Κυπέλλου Coca – Cola 2023 – 2024, επιβάλλοντας γενική απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων των ομάδων στους εκτός έδρας αγώνες τους.

Η απαγόρευση, θα ισχύσει από την 21η αγωνιστική η οποία είναι προγραμματισμένη στις 26, 27 και 28 Ιανουαρίου 2024  μέχρι την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος Cyta, καθώς επίσης και στους αγώνες της προημιτελικής και της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca – Cola.

Επίσης, η απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας θα ισχύσει και στον πρώτο όμιλο της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας.

Με την εφαρμογή αυτής της απόφασης, δεν θα εκδίδονται εισιτήρια για τη φιλοξενούμενη ομάδα και δεν θα γίνεται διαχωρισμός των κερκίδων.

Η φιλοξενούμενη ομάδα της Α’ Κατηγορίας θα μπορεί να μεταφέρει με ονομαστικό κατάλογο 50 άτομα, μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, χορηγούς, ποδοσφαιριστές εκτός αποστολής κλπ  και η ομάδα Β’ Κατηγορίας 25 άτομα.

Επιπρόσθετα, θα ζητηθεί από τον Αθλητικό Δικαστή της ΚΟΠ να εφαρμόσει αυστηρά τον κανονισμό και να επιβάλλει τις πιο αυστηρές ποινές εκεί που υπάρχουν φαινόμενα βίας ή γεγονότα που  προκαλούν τα φαινόμενα βίας, συμπεριλαμβανομένων και των εμπρηστικών δηλώσεων.”