Ανόρθωση και Απόλλωνας ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου έχουν ραντεβού στο γηπεδο

Καλησπέρα από το ‘’Αντώνης Παπαδόπουλος’’ ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ημέρα των ερωτευμένων όπου σε λίγο θα έχουμε το ντέρμπι- ραντεβού ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΠΟΛΛΩΝ. Σίγουρα στο γήπεδο κάθε άλλο από έρωτα θα δούμε αφού ο αγώνας έχει τεράστια βαθμολογική σημασία.Σε άλλες χρονιές ένα ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων ήταν τις περισσότερες φορές ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που βρίσκονται κοντά και/ή στην κορυφή. Σήμερα αυτό δεν ισχύει αφού οι δύο ομάδες βρίσκονται στην 6η και 7η θέση πολύ μακριά από την κορυφή. Θα έλεγε κανείς ότι σήμερα είτε θα μάθουμε τελεσίδικα αν η Ανόρθωση θα έχει θέση στην 6-άδα ή αν θα περιμένουμε ακόμα.

Η ομάδα του David Gallego προέρχεται από ήττα με 3-1 από την Ομόνοια στο ΓΣΠ και παραμένει χωρίς νίκη για 4 αγωνιστικές έχοντας 3 ήττες και 1 ισοπαλία.  Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση με 41 βαθμούς και στο +4  από τον σημερινό της αντίπαλο και θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία για να ‘’κλειδώσει’’ την είσοδο της στην 6-άδα. Επιπρόσθετα θέλει να προσθέσει άλλους 3 βαθμούς στο ενεργητικό της για να μην απομακρυνθεί περισσότερο από την 3η θέση που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο και σήμερα οι ποδοσφαιριστές της θα τα δώσουν όλα για να πάρουν την νίκη κόντρα στο Απόλλωνα.

Από την άλλη η ομάδα του Pablo Machin προέρχεται από τεράστια νίκη με 1-2 μέσα στην ‘’ΑΕΚ Αρένα’’ κόντρα στην αήττητη για 13 αγωνιστικές ΑΕΚ. Ήταν μια νίκη που διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες του Απόλλωνα για είσοδο στην 6-άδα.  Σίγουρα σε αρκετούς αγώνες η ομάδα της Λεμεσού δεν πήρε τον/τους βαθμό/ούς που δικαιούτο με βάση την απόδοση και τις ευκαιρίες, αλλά στο ποδόσφαιρο όταν δεν μετουσιώνεις σε γκολ τις ευκαιρίες ή δέχεσαι εύκολα γκολ τότε αυτό αποτελεί αδυναμία και γι’ αυτό η βαθμολογική συγκομιδή την αφήνει μέχρι στιγμής εκτός 6-άδας και θα διατηρηθεί ζωντανός μόνο με νίκη επί της Ανόρθωσης και να περιμένει απώλεια της ‘’κυρίας’’ σε ένα από τους δύο επόμενους αγώνες της, με την προϋπόθεση φυσικά ότι οι ‘’Γαλάζιοι’’ της Λεμεσού θα νικήσουν στην τελευταία αγωνιστική στο ‘’αλφαμέγα’’ τον Εθνικό Άχνας. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα έχουν αποδείξει την περασμένη αγωνιστική  ότι η βαθμολογική τους θέση είναι πλασματική, ότι έχουν την ποιότητα, με σοβαρότητα, πάθος αλλά και πειθαρχία στο αγωνιστικό πλάνο να πάρουν ακόμα ένα τρίποντο εκτός έδρας και να περιμένουν το θαύμα.  Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα σήμερα θα βάλει τέλος και μαθηματικά στις ελπίδες του Απόλλωνα για είσοδο στην 6άδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ‘’Γαλάζιοι’’ είναι αήττητοι εκτός έδρας από την 10η αγωνιστική, αφού η τελευταία φορά που έχασαν εκτός Λεμεσού ήταν στις 4 Νοεμβρίου 2023 όταν έχασαν από την Ομόνοια με 2-0.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον αγώνα του Α’ γύρου η Ανόρθωση νίκησε με 0-1 μέσα στο ‘’αλφαμέγα’’.

Η ομάδα της Λεμεσού δεν θα έχει την στήριξη των οπαδών του λόγω της γνωστής απόφασης της ΚΟΠ για μη μετακίνηση οπαδών των φιλοξενούμενων ομάδων.

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι προπονητές των δύο ομάδων David Gallego και Pablo Machin έχουν το πλάνο τους και αναμένουμε να δούμε πως θα ‘’διαβάζουν’’ την εξέλιξη του αγώνα.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: