ΑΠΟΕΛ: Ξεπέρασε νικηφόρα το εμπόδιο της ΕΝΩΣΗΣ και μείωσε στο -2 από την κορυφή

Με μπόλικο άγχος ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε με 2-1 της ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ και εκμεταλλευόμενος την χθεσινή ισοπαλία της ΑΕΚ μείωσε την διαφορά από την κορυφή στο -2. 

Το Α’  ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές ευκαιρίες όμως  οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν τη ροή του αγώνα και πήραν προβάδισμα στο σκορ, με μια στημένη φάση αφού μετά από φάουλ του Μπεν ο Μακέντα πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ επιτυγχάνοντας το 0-1 στο 28’ λεπτό.

Το 0-1 ήταν το σκορ Α’ ημιχρόνου.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο Β’ ημίχρονο με την ομάδα της Λευκωσίας να σκοράρει το 0-2 με τον Μπεν στο 60’ λεπτό. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα  να επισκεφθούν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, όμως κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 στο 75’ λεπτό με τον Μέιρα, φορτώνοντας άγχος τους «Γαλαζοκίτρινους» που στο τέλος όμως πανηγύρισαν ένα πολύ σημαντικό διπλό εντέλει πήραν τη νίκη.

Στο 53’ λεπτό έγινε μια φάση στα καρέ του ΑΠΟΕΛ όπου ο διαιτητής του αγώνα κ. Αργυρού καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Σουσιτς, όμως με παρέμβαση του VAR το ακύρωσε  γιατί η μπάλα κτύπησε στον ώμο του ποδοσφαιριστή.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, ο ΑΠΟΕΛ παρέμεινε στην δεύτερη θέση και έφτασε τους 52 βαθμούς και η ομάδα του Παραλιμνίου στην 11η θέση με 17 βαθμούς.

Στην επόμενη (24η) αγωνιστική, ο ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Κυριακή (19/02, 18:00), στο ΓΣΠ την Δόξα, από την άλλη ΕΝΩΣΗ φιλοξενείται την Παρασκευή (17/02, 19:00) στο Τσίρειο από την Καρμιώτισσα.

 

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης: