ΑΠΟΕΛ: Παρουσίαση του Sa Pinto ως νέου προπονητη

Οι “γαλαζοκίτρινοι” παρουσίασαν στα ΜΜΕ τον Ρικάρντο Sa Pinto ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Ο κ. Sá Pinto έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2023-2024.

Είναι γεννημένος στις 10/10/1972. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2009 και έχει θητεύσει μεταξύ άλλων, στα πρωταθλήματα Πορτογαλίας, Ελλάδας, Βελγίου και Βραζιλίας. Κατέκτησε ένα κύπελλο Βελγίου και ένα Super Cup στο Ιράν, τον τελευταίο προπονητικό του σταθμό.

Ο προπονητής θα συνθέσει το προπονητικό του επιτελείο ως εξής:

José Dominguez (Assistant coach)

Nuno Morais (Assistant coach)

Paulo Santos (Fitness coach)

João Abreu (Analyst coach)

Διαβάστε όσα ειπώθηκαν:

Πρόδρομος Πετρίδης:

“Εύχομαι να κατακτήσουμε μαζί το πρωτάθλημα. Ήταν πάντα στις προτεραιότητες μου αυτός ο προπονητής. Ήταν η τρίτη φορά που προσπάθησα να συνεργαστούμε μαζί του”

Sa Pinto: 

Πολλές φορές ήμουν πολύ κοντά στο να έρθω σ΄αυτή την ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο για την πρόσκληση. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Θα είναι μια δύσκολη σεζόν όμως είμαι αισιόδοξος. Ξέρω ότι έρχομαι σε μία ομάδα που έμεινε μακριά από τους τίτλους και έχει κάποια οικονομικά θέματα. Έχω αυτοπεποίθηση. Ξέρω την ιστορία της ομάδας. Ξέρω ότι έχει κόσμο. Ξέρω την πίεση που θα αντιμετωπίσω και είμαι έτοιμος. Θα ήθελα να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ. Πρώτος στόχος είναι το Κόνφερενς Λιγκ. Είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε πρώτα. Είμαι πολύ χαρούμενος… Ξέρω την κουλτούρα αυτών των χωρών, της Κύπρου και της Ελλάδος”