ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΠΟΕΛ σε λίγο όπου και οι δύο μονομάχοι θέλουν απαραιτήτως το τρίποντο

Καλησπέρα από το Τσίρειο Στάδιο, όπου σήμερα πέφτουν τα φώτα του ενδιαφέροντος της αγωνιστικής με το ντέρμπι ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΠΟΕΛ.

Οι 2 ομάδες που βρίσκονται ισόβαθμες στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας με 15β., τίθενται αντιμέτωποι σε ένα αγώνα εξαιρετικής σημασίας και για τους δύο σημερινούς μονομάχους που ίσως καθορίσει αρκετά για τη συνέχεια. Σίγουρα μία αναμέτρηση ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΠΟΕΛ ποτέ δεν έχει φαβορί με όλα τα αποτελέσματα να είναι ανοικτά αφου σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι πολλές φορές οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντος αγωνιστικού χώρου.

Η ομάδα του David Catala  μετά τις δύο τεράστιας σημασίας νίκες με εξαιρετική εμφάνιση (επί της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ στο Αντώνης Παπαδόπουλος και επί της Πρωτοπόρου του Ολλανδικού Πρωταθλήματος AZ Alkmaar για το Conference League) ήλθε η καθίζηση. Πρώτα ‘’προσγειώθηκε’’ ανώμαλα από τον ΑΡΗ με ήττα 0-3 την 7η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, μετά ήλθε η σφαλιάρα με την ισοπαλία 1-1 με τον εκ των ουραγών της βαθμολογίας Ολυμπιακό στο ΓΣΠ την 8η αγωνιστική και τέλος την περασμένη Πέμπτη στο Kosice το κερασάκι του σερί στις αποτυχίες η ήττα με 1-0 μετά από μια ανούσια εμφάνιση κόντρα στην Dnipro-1 για την 5η αγωνιστική του Conference League που σήμανε και το τέλος του στόχου της πρόκρισης.

Οι ‘’Γαλάζιοι’’  θέλουν πάση θυσία νίκη σήμερα και δεν είναι καθόλου σχήμα λόγου. Αν υπάρξει και 4η σερί αποτυχία τα σύννεφα θα αρχίσουν να πυκνώνουν πάνω από το Κολόσσι. Πρωτίστως η νίκη είναι μονόδρομος για να μην χάσουν επαφή από την κορυφή που βρίσκεται η εκπληκτική ΠΑΦΟΣ F.C. με 23β. αλλά και για να ανέβει η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και να επανέλθει η ηρεμία στην ομάδα της Λεμεσού. Ο Ισπανός προπονητής του ΑΠΟΛΛΩΝΑ δεν υπολογίζει στους τραυματίες Μαλεκκίδη και  Φιλιώτη ενώ να αναφέρουμε ότι είναι στον πάγκο ο Ρομπερζ.

Από την άλλη η ομάδα του έμπειρου Vladan Milojević έδειξε ότι με τον Σέρβο προπονητή έχει αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της και έρχεται στο Τσίρειο με ανεβασμένη ψυχολογία μετά και την μεγάλη νίκη με 1-0 την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ στο ΓΣΠ με στόχο να φύγουν με το διπλό και να για να ‘’φύγουν’’ στο +3 από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ και να διατηρήσουν το -5 από την κορυφή που βρίσκεται η ΠΑΦΟΣ F.C.

Σημειώνουμε επίσης ότι οι ‘’Γαλαζοκίτρινοι’’ είναι αήττητοι στα τελευταία 6 παιγνίδια τους και είναι καθόλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους περσινούς Πρωταθλητές με πειθαρχία, πάθος και προσοχή καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Τον δικό τους ρόλο θα παίξουν φυσικά και οι κερκίδες των 2 ομάδων. Την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ενισχύουν με τα συνθήματα τους οι 4500 ένθερμοι οπαδοί τους με πυρήνα τους οργανωμένους Φυγάδες της Θύρας 1. Από την άλλη στο πλευρό του ΑΠΟΕΛ βρίσκονται 1000 ‘’Πορτοκαλί’’.

Το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: