ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΡΗΣ σε λίγο σε ένα ντέρμπι της Λεμεσού που θα καθορίσει πολλά

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού «αλφαμέγα» όπου σε λίγο θα έχουμε το τοπικό ντέρμπι ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΡΗΣ. Αναμφισβήτητα οι δύο ομάδες της Λεμεσού αυτή τη στιγμή είναι οι πιο φορμαρισμένες του Πρωταθλήματος και πέραν του γεγονότος ότι το συμπέρασμα αυτό εξάγεται και από τα αποτελέσματα των ομάδων τον τελευταίο μήνα (οι «Γαλάζιοι» 5 αγώνες 5 νίκες και οι «Πράσινοι» 3 νίκες και 2 ισοπαλίες), φαίνεται και από την απόδοση των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Ο σημερινός αγώνας ίσως καθορίσει αρκετά πράγματα αφού ενδεχόμενη νίκη των «Γαλάζιων» θα βάλει κυριολεκτικά φωτιά στη μάχη για την Ευρώπη και από την άλλη νίκη των «Πρασίνων» από την μια θα τους κρατά σε τροχιά τίτλου και από την άλλη θα δημιουργήσει μεγάλη απόσταση ασφαλείας από τους «Γαλάζιους» στους +10β. όσον αφορά τη «μάχη» της Ευρώπης.  

Οι περσινοί Πρωταθλητές είχαν μία πολύ άσχημη χρονιά και έχοντας πλέον αποκλειστεί από το Κύπελλο, δεν έχουν άλλη επιλογή εξόδου στην Ευρώπη παρά μόνο μέσω Πρωταθλήματος. Ήδη άρχισαν να καλύπτουν τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται πιο πάνω και θέλουν να δώσουν συνέχεια. Οι ‘’Γαλάζιοι’’ άλλαξαν αγωνιστικό πρόσωπο τον τελευταίο μήνα αφού με τον Bogdan Andone στον πάγκο της ομάδας μετρούν 5 σερί νίκες και ευελπιστούν ότι ο στόχος της Ευρώπης αν και φαντάζει δύσκολος δεν είναι ανέφικτος.

Με τα μέχρι στιγμής βαθμολογικά δεδομένα (-7β. από την 3η θέση που δίνει απευθείας Ευρωπαϊκό εισιτήριο και -2β. από την 4η θέση που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο υπό προϋποθέσεις), αλλά και την πολύ καλή εικόνα που βγάζει ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ τον τελευταίο μήνα, με νέα νίκη σήμερα θα μειώσει στους -4β. από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» και θα είναι πλέον σε απόσταση βολής από την προνομιούχα 3η θέση που δίνει Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι ποδοσφαιριστές του Bogdan Andone είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα στον αγωνιστικό χώρο για να φθάσουν στην 6η σερί νίκη και να πλησιάσουν ακόμα πιο πολύ στο πολυπόθητο Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο «στρατόπεδο» των «Γαλάζιων» θέλουν επίσης να πάρουν «εκδίκηση» για τις δύο φετινές ήττες με 3-άρες από τους συμπολίτες.  Συμπαραστάτες στη προσπάθεια αυτή είναι οι 7500 (sold out) Φυγάδες που έχουν στήσει ήδη μία φανταστική ατμόσφαιρα στις κερκίδες του νέου γηπέδου της Λεμεσού «αλφαμέγα».

Από την άλλη η τυπικά φιλοξενούμενη ομάδα του ΑΡΗ βρίσκεται επίσης σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και προέρχεται από μία τεράστια νίκη 4-0 κόντρα στην ΑΕΚ πριν από 15 μέρες, έχοντας μετατρέψει το ντέρμπι σε περίπατο. Οι «Πράσινοι» κυνηγούν με αξιώσεις τον τίτλο, βρίσκονται μόνο στους -4β. από την κορυφή και τον ΑΠΟΕΛ, και θέλουν απαραιτήτως το τρίποντο για να κρατηθούν σε τροχιά τίτλου, γι αυτό οι ποδοσφαιριστές του Aleksey Shpilevsky θα αγωνιστούν με πάθος για τη νίκη, τερματίζοντας και το σερί νικών των «Γαλάζιων»

Σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Bogdan Andone και Aleksey Shpilevsky.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: