ΑΠΟΛΛΩΝ: Εξαιρετική εμφάνιση μεσα στο καυτό Φάληρο, ομως κριμα γιατι εχασε στα πέναλτι

  • Ενας τεράστιος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ με ψυχη και εξαιρετική απόδοση παρόλο που δέχθηκε γκολ με το καλημέρα του αγωνα σε μια άτυχη στιγμη του Μαυρια αφού εσκασε η μπάλα στην πλάτη του και στρώθηκε στον Reabciuk που βρήκε εντός περιοχής τον Μασουρα και πέτυχε το 1-0 στο 2′ λεπτό. Οι ”Γαλάζιοι” εβγαλαν χαρακτηρα και τεράστια ψυχικά αποθέματα δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην αμυνα του Ολυμπιακου και άγγιξαν  το γκολ σε 5 τουλάχιστον επικύνδυνες ευκαιρίες. Τελικα το χρυσο γκολ της ισοφάρισης ηλθε στο 90′ λεπτο με τον Πίττα και το παιγνίδι οδηγήθηκε στην παραταση.
  • Στην παραταση ο Ολυμπιακος επαιξε για  20 λεπτα με 10 παίκτες λογω αποβολης με 2η κίτρινη του Βa στο 100′ λεπτό.  Οι ποδοσφαιριστές του David Catala εδειχναν πιο πειστικοί στον αγωνιστικό χώρο και γυρόφερναν την εστία του Vaclik όμως η κουράση ηταν εμφανής και δεν έφεραν την μεγαλη φαση για το γκολ.
  • Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ικανοποιείται να οδηγήσει τον αγώνα στα πέναλτι και δεν ρίσκαρε αφού περαν τις δικής του κούρασης επαιζε και με παίκτη λιγότερο, αλλά και ήξεραν ότι ο Vaclik αποτελει εγγύηση. Ήταν ξεκάθαρο ότι οι ποδοσφαιριστές των 2 ομάδων έβγαλαν κόπωση στην παραταση και δεν δημιουργήθηκαν κλασσικές φάσεις για γκολ, γι αυτό μοιραία ο αγώνας οδηγήθηκε στα πεναλτι
  • Εκει οι ”Γαλάζιοι”  ηταν άστοχοι και άτυχοι και πέτυχαν μονο 1 και ο Ολυμπιακος 3 και πηρε το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Τα πέναλτυ γκολ του Ολυμπιακου πέτηχαν οι M’vila, De La Fuente και Pipa ενώ το μοναδικό πεναλτυ γκολ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ πέτυχε ο Πίττας. Τα χαμένα πέναλτι για τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ είχαν οι Χάμπος, Ongenda και El-hadji Βa (απέκρουσε και τα 3 ο Vaclik) ενω για τον Ολυμπιακό το χαμένο πέναλτι ο  Randjelovic (απέκρουσε ο Jovanovic).
  • O ΑΠΟΛΩΝΑΣ θα μπορουσε να κέρδιζε τον αγωνα πριν τα πεναλτι αν εκμεταλλευόταν το αριθμητικό πλεονέκτημα που ειχε για 20 λεπτα. Φυσικά τα ποδια μετα την υπερπροσπάθεια ηταν βαριά και ολα κρίθηκαν στην ρουλέτα των πεναλτι.
  • Πλέον οι Γαλάζιοι περιμένουν αντιπάλους για τους Ομίλους του Conference League, θυμίζουμε ότι ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ θα είναι στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας.