ΑΠΟΛΛΩΝ: Θέλει και μπορεί με σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία να πετύχει την πρώτη του νίκη στους Ομίλους

Καλησπέρα από το ΓΣΠ την προσωρινή Ευρωπαϊκή έδρα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ (που έγινε μόνιμη τα τελευταία 9 χρόνια, μέχρι επιτέλους να ολοκληρωθεί το νέο γήπεδο της Λεμεσού) που αντιμετωπίζει σε λίγο την Dnipro-1 Ουκρανίας για τον δεύτερο αγώνα της φάσης των ομίλων του Conference League

Ο David Catala είδε με ικανοποίηση να ολοκληρώνεται ψες η προετοιμασία της ομάδας του χωρίς άλλα αγωνιστικά προβλήματα αφού όπως είναι γνωστό έμειναν εκτός αποστολής οι τραυματίες  Χέντι, Νταμπό, Βα ο Ζράντι και ο Ντιγκινί. Επίσης δεν υπολογίζει στους Πεισότο, Πινακά, Ρέθιο, Μαυρία και Ίλιεφ, καθώς δεν έχουν δηλωθεί στην Ευρώπη. Ο Ισπανός εχει προβεί σε 2 αλλαγές στο αρχικό του σχήμα, σε σχέση πάντα με τον τελευταίο νικηφόρο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Μεσα οι Αλεσαμι και Φιλιωτης στην θεση των Γιοστεν και Βουκασιν Γιοβάνοβιτς.

Ο προπονητής των Λεμεσιανών ξέρει πολύ καλά πως θα προσεγγίσει τον αποψινό αγώνα, αφού ο μοναδικός στόχος των ‘’Γαλάζιων’’ είναι η νίκη για να ‘’ρεφάρει’’ από την απώλεια των 2 βαθμών κόντρα στην Vanduz  στην πρεμιέρα των ομίλων, στην προσπάθεια για πρόκριση, αφού άλλωστε το έχουν δηλώσει στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ ότι στοχεύουν στην πρόκριση στο νέο Ευρωπαϊκό οδοιπορικό.

Οι ποδοσφαιρικές μηχανές των ”Γαλάζιων”έχουν ανεβάσει ρυθμούς και το έδειξαν άλλωστε στο ντέρμπι κόντρα στην ΟΜΟΝΟΙΑ αφού με πάθος και εξαιρετική αγωνιστική συμπεριφορά γύρισαν ένα παιγνίδι από 0-1 στο ημίχρονο σε 2-1 στο τέλος του αγώνα. Είναι σίγουρο ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές των περσινών Πρωταθλητών θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο με το ίδιο πάθος και θέληση με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα δώσει πέραν των 3 πολύτιμων βαθμό και ένα ποσό της τάξης των €500.000 στο ταμείο της Ποδοσφαιρικής Εταιρείας.

Από την άλλη η Dnipro-1 θεωρητικά είναι πιο αδύνατη ομάδα από τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ, όμως θα διεκδικήσει την έκπληξη αφού στο ποδόσφαιρο δεν παίζουν οι θεωρίες αλλά οι ποδοσφαιριστές εντος του αγωνιστικού χώρου.

Η Ουκρανική ομάδα έχασε στην πρεμιέρα των ομίλων εκτός έδρας από την AZ Alkmaar, όμως στο Ουκρανικό πρωτάθλημα προέρχεται από 3 συνεχόμενες νίκες επί της Dinamo Kyin 0-3 εκτός έδρας, 2-0 την Veres Rivne εντός και την Κυριακή 3-0 την Metalist 192 Kharkiv εντός.  8 γκολ σε 3 αγώνες με 0 παθητικό για το Πρωτάθλημα. Οι Πρωταθλητές Κύπρου με τη σοβαρότητα που τους διακρίνει αλλά και την σαφώς καλύτερη ποιοτικά ομάδα που έχουν, δεν θα αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη αφού ο αποψινός αντίπαλος είναι στα μέτρα τους και δεν αποτελεί φόβητρο παρα μόνο προσοχή και αυτοσυγκέντρωση.

Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ 6000 περίπου οπαδοί τους έτοιμοι για να δώσουν την δική τους μάχη της εξέδρας για να σπρώξουν τους ‘’Γαλάζιους’’ στην πρώτη τους νίκη στους ομίλους.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: