ΑΠΟΛΛΩΝ: Θέλει νίκη για τον κόσμο του και για τόνωση της ψυχολογίας

Καλησπέρα από την ‘’Προσφυγική’’ Ευρωπαϊκή έδρα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ το ΓΣΠ όπου σε λίγο θα έχουμε το φινάλε της φετινής Ευρωπαϊκής πορείας της ομάδας της Λεμεσού με τον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων του Europa Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την ουραγό της βαθμολογίας Vaduz Liechtenstein.

Είναι επίσης ο τελευταίος Ευρωπαϊκός αγώνας των ‘’Γαλάζιων’’ ως γηπεδούχοι εκτός Λεμεσού, αφού με τον αποψινό αγώνα συμπληρώνονται 40 (!!!) αγώνες (33 στο ΓΣΠ,  4 στην ‘’ΑΕΚ Αρένα και 3 στο ‘’Αντώνης Παπαδόπουλος’’).

Οι «Γαλάζιοι» όταν έγινε η κλήρωση των Ομίλων ήταν αισιόδοξοι ότι με την κατάλληλη προσοχή και σοβαρότητα τουλάχιστον θα εξασφάλιζαν την 2η θέση στον Όμιλο για να περάσουν στα knock out με τους 3ους του Europa League προς διεκδίκηση θέσης στους 32 του Conference League. Τα πράγματα όμως δεν εξελίχτηκαν όπως τα είχαν υπολογίσει όλοι στο Κολόσσι αλλά και οι οπαδοί των «Γαλάζιων.

Απόψε λοιπόν στο ΓΣΠ οι «Γαλάζιοι» παίζουν πρωτίστως για τον κόσμο τους που νοιώθουν απογοήτευση από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα (3 ήττες και 1 ισοπαλία στα τελευταία 4 παιγνίδια έχοντας σκοράρει μόλις 2 γκολ σε 360’ αγωνιστικά λεπτά, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ). Οι ποδοσφαιριστές θα παίξουν και για τον δικό τους ποδοσφαιρικό εγωισμό για να αποδείξουν ότι δεν ξέχασαν να παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν όμως και άλλα κίνητρα (i) το οικονομικό για να μπουν στο ταμείο της ομάδας €500.000 και (ii) η κατάταξη στο Ranking της UEFA αφού θα βελτιώσει τον συντελεστή της ομάδας κάτι που θα μεταφερθεί ως ‘’προίκα’’ για της κληρώσεις της επόμενης Ευρωπαϊκής συμμετοχής αλλά επίσης για να καταστούν οι ‘’Γαλάζιοι’’ η πρώτη σε κατάταξη της UEFA Κυπριακή ομάδα υποσκελίζοντας τον ΑΠΟΕΛ που κατέχει την θέση αυτή τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο David Catala που μεταξύ άλλων στην χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη δήλωσε ότι ‘’Είναι μεγάλη ευκαιρία για να κερδίσουμε και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση’’ θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεση του πλην του τραυματισμένου Φιλιώτη και τους Πεισότο, Πινακά, Ρέθιο, Μαυρία και Ίλιεφ, καθώς δεν έχουν δηλωθεί στην Ευρώπη.

Από την άλλη η Vaduz που ‘’πλήγωσε’’ τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ με το καλημέρα της φάσης των ομίλων έδειξε ότι έχει ένα αξιόμαχο συγκρότημα και έρχεται στο ΓΣΠ για να αποκομίσει κέρδος τόσο βαθμολογικό στην κατάταξη της στην UEFA όσο και οικονομικό.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: