Απόλλων – Εθνικός Άχνας σε ένα αγώνα του Β’ γκρουπ χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού ‘’αλφαμέγα’’ όπου σε λίγο ο Απόλλων υποδέχεται τον Εθνικό Άχνας στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του Β’ γκρουπ.

Οι ‘’Γαλάζιοι’’ μετά την τεράστια νίκη πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου επί της ΑΕΚ όλη η προσοχή τους είναι στο κύπελλο όπου θέλουν να φθάσουν μέχρι τέλους με την κατάκτηση του.  Καλούνται όμως σήμερα να ‘’προσγειωθούν’’ στην πραγματικότητα σε ένα ακόμα αγώνα του Β’ γκρουπ χωρίς οποιαδήποτε βαθμολογική σημασία.  Οι ποδοσφαιριστές του Pablo Machin έδειξαν με την απόδοση τους στον νικηφόρο αγώνα του κυπέλλου ότι δεν έχουν να ζηλέψουν οτιδήποτε από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του Α΄ γκρουπ όταν είναι συγκεντρωμένοι με σοβαρότητα και πάθος μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα όμως ελλείψει κινήτρου το μόνο που έχουν να κυνηγήσουν είναι να κρατηθούν σε ψηλά επίπεδα απόδοσης όπως τους θέλει ο Ισπανός προπονητής, για να είναι σε ετοιμότητα για την μάχη των ημιτελικών, αλλά  παράλληλα να κερδίσουν ένα αντίπαλο που δεν κέρδισαν φέτος. Θέλουν επίσης να πάρουν τρίποντο για να διατηρηθούν στην 1η θέση του Β’ γκρουπ βασικά μόνο για λόγους γοήτρου.

Από την άλλη η ομάδα του Μαρίνου Σατσιά βρίσκεται με 35 βαθμούς στην 4η θέση του Β’ γκρουπ στο +17 πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν κινδυνεύει καθόλου, όμως θέλει να προσθέσει όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται ως ‘’προίκα’’ για να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο Εθνικός Άχνας που έδειξε ότι διαθέτει ένα αξιόλογο σύνολο, είναι ικανός να φύγει με βαθμολογικό κέρδος. Θυμίζουμε ότι στους τρεις μέχρι τώρα αγώνες της Β’ φάσης μετρά ισάριθμες νίκες και θέλει να συνεχίσει το σερί νικών.

Να θυμίσουμε ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες (2-2 στο ‘’Δασάκι’’ και 0-0 στο ‘’αλφαμέγα’’).

Την προσπάθεια των ‘’Γαλάζιων’’ στηρίζουν περίπου 500 οπαδοί τους αφού η μέρα και η ώρα είναι ακατάλληλη για πολλούς. Όμως όσοι είναι εδώ είναι εκδηλωτικοί.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-άδες και τους αναπληρωματικούς: Να σημειώσουμε ότι ο Μαλεκκιδης κατά την προθέρμανση ένοιωσε ενοχλήσεις και έφυγε κουτσαινοντας και τη θέση του πήρε ο Jurcevic.