Απόλλων: Πρώτο τρίποντο εκτός Λεμεσού με πενταρα επί της ΑΕΖ. Μόνος στην κορυφή (στιγμιότυπα)

Τέλος αγώνα στο Στάδιο ‘’ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ’’ όπου ο Απόλλωνας πέτυχε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα. Η ομάδα του Vladan Milojevic πέτυχε το πρώτο της τρίποντο μακρυά από τη Λεμεσό αφού νίκησε την ΑΕΖ με  0-5.

Αυτή είναι η 4η συνεχόμενη νίκη για τους «Γαλάζιους» που τους φέρνουν μόνους στην κορυφή της βαθμολογίας με 18β. 

 Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να ελέγχει  τον ρυθμό του αγώνα από το πρώτο σφύριγμα και στο 3′ λεπτό κέρδισε φάουλ 15 μετρα εκτός περιοχής. Το φάουλ ανέλαβε να εκτελέσει ποιος άλλος από τον Valbuena που με μια εκτέλεση ποίημα έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Bekker πετυχαίνοντας το 0-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμων των οπαδών του Απόλλωνα.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και δεν επέτρεψε στην εστία του Leeuwenburgh να κινδυνεύσει, αντιθέτως δημιουργούσε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ που θα έδινε περισσότερη άνεση στη διαχείριση του αγώνα, όμως αυτό δεν ηλθε.

Το 0-1 ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου ο Απόλλωνας διπλασίασε τα τέρματα του και συγκεκριμένα στο 15′ δευτερόλεπτο ο Marques μόνος με τον Bekker μετά από ασίστ του Abdurahimi πλασαρε εύστοχα πετυχαίνοντας το 0-2 και το Αμμόχωστος πήρε εκ νέου φωτιά από τους πανηγυρισμούς των έξαλλων Φυγάδων.

Το 0-2 έδωσε την άνεση που ήθελαν οι ποδοσφαιριστές του Vladan Milojevic και η διαχείριση του αγώνα ήταν στα μέτρα τους.

Στο 74′ λεπτό ο διαιτητής έδωσε φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή σε μαρκάρισμα πάνω στον Μαλεκιδη. Όμως με παρέμβαση του VAR η απόφαση άλλαξε σε πέναλτι αφού το φάουλ έγινε εντός περιοχής.

Το πέναλτι εκτέλεσε στο 75′ λεπτό εύστοχα ο Peretz ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 0-3 και τους οπαδούς των ”Γαλαζιων” να πανηγυρίζουν εκ νέου.

Ο αγώνας συνέχισε να είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της ομάδας του Απόλλωνα και στο 90′ + 4′ ήλθε το δεύτερο προσωπικό γκολ από τον Peretz επιτυγχάνοντας το 0-4.

Στο αμέσως επόμενο ήλθε το τελικό 0-5 αφού μετά από σέντρα του Peretz ο Ruiz στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε με καφαλια την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Vladan Milojevic αποθεώθηκαν από τους 1200+ Φυγάδες.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: