Απόψε όλη η Κύπρος είναι ΑΕΚ, για ιστορική πρόκριση στους «16» του Conference League

Με προπόνηση στη Kosicka Futbalova Arena ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της ομάδας μας για τον επαναληπτικό αγώνα των νοκ-άουτ των Play offs του Εuropa Conference League με αντίπαλο την SC Dnipro-1, που θα διεξαχθεί απόψε στις 18:45 τοπική ώρα (19:45 ώρα Κύπρου). 

Το μεγαλύτερο επίτευγμα στην ιστορία της θα επιδιώξει απόψε η ΑΕΚ. Οι Λαρνακείς βρίσκονται ένα βήμα πριν την πρώτη πρόκριση Κυπριακής ομάδας στους 16 του Europa Conference League. Με ασπίδα το 1-0 του πρώτου αγώνα η ομάδα του Jose Luis Oltra αγωνίζεται απόψε ‘’Kosicka Futbalova Arena’’ κόντρα στην SC Dnipro-1 Ουκρανίας.

Ευχές όλων μας η Κυπριακή ομάδα να γράψει απόψε ιστορία με μία μεγάλη πρόκριση που θα ανεβάσει ακόμη πιο πολύ την αξία του Κυπριακού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη.

Πριν από την χθεσινή προπόνηση προηγήθηκε η δημοσιογραφική διάσκεψη, όπου μίλησε ο προπονητής της ΑΕΚ Jose Luis Oltra, καθώς και ο Ιmad Faraj.

«Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι αλλά και πολύ σημαντικό, για μας και τον κόσμο αλλά και το κυπριακό ποδόσφαιρο. Αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να έχουμε ένταση και να αποφύγουμε τα λάθη. Δεν πρέπει να δώσουμε βάρος στα ανασταλτικά μας καθήκοντα. Πρέπει να αγωνιστούμε με μυαλό. Είπα ότι η πρόκριση θα κριθεί και στα δύο παιχνίδια. Δεν θα πάρουμε ρίσκα αλλά ούτε και μόνο άμυνα. Πρέπει να είμαστε γενναίοι, να αγωνιστούμε με το σωστό τρόπο, να βγάλουμε τις αρετές μας. Θέλω τους παίκτες μου και τον κόσμο να το απολαύσουν, αλλά θα χρειαστεί να υποφέρουμε για να φτάσουμε στην πρόκριση. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο».
Θα πρέπει να δούμε πώς θα παρουσιαστεί κι ο αντίπαλος. Αν μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Δεν θα πάμε να παίξουμε άμυνα. Δεν χρειάζεται να πάρουμε ρίσκα έχοντας νικήσει στο πρώτο παιχνίδι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα επιτεθούμε. Πρέπει να τελειώσουμε τις φάσεις που θα έχουμε. Από την πρώτη στιγμή περίμενα ότι θα ήταν ένα ισορροπημένο ζευγάρι και η πρόκριση θα κριθεί στις λεπτομέρειες».
Είμαι ικανοποιημένος με την εικόνα του Νikolic. Δείχνει ότι θέλει να αφομοιώσει τη φιλοσοφία μας, κάνει πολλή δουλειά στις προπονήσεις. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Ο Adam είναι έξω εδώ και λίγο καιρό, είναι σημαντικός παίκτης για μας. Πρέπει να σκεφτώ άλλες επιλογές για τους ακραίους. Ελπίζω σύντομα να είναι έτοιμος».
Έχω αποφασίσει για την ενδεκάδα αλλά δεν θα το πω εδώ. Πάντα φυσικά πρέπει να περιμένουμε την τελευταία προπόνηση. Έχουμε κάποια παιδιά με ίωση, ελπίζω ότι όλα θα είναι εντάξει. Νικήσαμε στο πρώτο παιχνίδι αλλά περιμένω ένα ισορροπημένο παιχνίδι. Είναι στο 50-50. Το ότι παίζουμε εδώ, δεν είναι το ίδιο με το να αγωνιζόμασταν στην Ουκρανία. Θα έχουμε κι εμείς αρκετό κόσμο και τους ευχαριστούμε», δήλωσε ο προπονητής μας, Jose Luis Oltra.

«Το ξέρουμε ότι είναι ιστορικό παιχνίδι. Όλοι στα αποδυτήρια. Το πόσο σημαντικό είναι. Θα πρέπει να εμφανιστούμε συγκεντρωμένοι για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα. Να παίξουμε με μυαλό και με αυτοπεποίθηση. Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Να παίξουμε για τον κόσμο μας. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο αλλά θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και θα τα καταφέρουμε» δήλωσε ο Γαλλομαροκινός επιθετικός.