ΑΡΗΣ: Ήττα με 2-1 από την Slovan. Αποτέλεσμα που μπορεί να ανατραπεί από τους Πρωταθλητές (στιγμιότυπα)

Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο ΑΡΗΣ από τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, στο πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι για τα play off του Europa league. Σκόρερ των τερμάτων της ομάδας του Βάις, στον αγώνα που έγινε το βράδυ της Πέμπτης (24/08), οι Τόλιτς στο 34’ λεπτο και Στρέλετς στο 57’ λεπτό, ενώ για τους πρωταθλητές σκόραρε ο Μαγιαμπέλα στο 73’ λεπτό.

Πιο δυνατά μπήκε η γηπεδούχος στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να πιέσει, όμως δεν κατάφερε να «απειλήσει» την εστία του Βανά Αλβες, έχοντας μία τελική προσπάθεια στα πρώτα δέκα λεπτά, με την κεφαλιά του Αμπουμπακαρί στο 3’ λεπτό να περνάει άουτ και να μην ανησυχεί το Βραζιλιάνο κήπερ.

Με την πάροδο του χρόνου, οι πρωταθλητές Κύπρου «ισορρόπησαν» και στο 20’ λεπτό είχαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια, όταν το σουτ του Μαγιαμπέλα «έφυγε» άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η εκτέλεση φάουλ του Καζού τρία λεπτά αργότερα.

Από το ημίωρο, όμως, κι έπειτα η Σλόβαν ήταν σαφώς ανώτερη από τον Αρη, πέτυχε ένα γκολ κι έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει τουλάχιστον ακόμα ένα. Συγκεκριμένα στο 30’ λεπτό και μετά από λάθος υπολογισμό του Μποάκι, ο Μαρσελί έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με το Βανά Αλβες να διώχνει με δυσκολία και να διατηρεί το μηδέν παθητικό.

Στο 34′ λεπτό ωστόσο, η ομάδα του Βάις ήταν πιο εύστοχη και άνοιξε το σκορ. Ο Λόβατ έκανε μεγάλη μπαλιά προς την «καρδιά» της άμυνας του Αρη, ο Τόλιτς έκανε την κίνηση στο κενό χώρο και κατέβασε ανενόχλητος την μπάλα, πλασάροντας εύστοχα τον Αλβες, γράφοντας το 1-0.

Απ’ εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι πίεσαν και για ένα ακόμα γκολ, όμως ο Βανά Αλβες δήλωσε παρών. Στο 38’ λεπτό έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αμπουμπακαρί, ενώ στο 42′ λεπτό σταμάτησε το σουτ του Μαρσελί.

Στο δεύτερο μέρος, ο Σπιλέφσκι έκανε ακόμα δύο αλλαγές με σκοπό να διορθώσει την εικόνα της ομάδας του, με τους Μπρόρσον και Νίκολιτς να περνούν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Μουσούντα και Στρούσκι αντίστοιχα.

Η πρώτη καλή φάση, όμως, ήταν και πάλι για τη Σλόβαν στο 52’ λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λόβατ από δεξιά, ο Τόλιτς μόνος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα έξω.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 57’ λεπτό η ομάδα της Σλοβακίας πέτυχε και δεύτερο γκολ, αποκτώντας μεγάλο προβάδισμα και για τη νίκη και για τη ρεβάνς. Ο Μαρσελί έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Αλβες έδιωξε και στην επαναφορά ο Στρέλετς από κοντά έκανε το 2-0.

Ο Αρης απ εκει και περα άλλαξε ταχύτητα και ζητόύσε το γκολ που θα διαφοροποιούσε άρδην τα δεδομένα πρόκρισης. Στο 62′ λεπτό το σουτ του Καζού δεν ανησύχησε τον Μπόριαν, όπως και το πλασέ του Στεπίνσκι στο 73’ λεπτό.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό και συγκεκριμένα στο 74′ ο Πολωνός κατάφερε να φύγει στην πλάτη της άμυνας κι έκανε το πλασέ, προλαβαίνοντας τον Μπόριαν στην έξοδο ο οποίος άγγιξε την μπάλα η οποία έσκασε μπροστά από τον Μαγιαμπέλα ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας μειώνοντας σε 2-1, αυξάνοντας παράλληλα τις ελπίδες του ΑΡΗ για πρόκριση, σε σχέση βέβαια με το πώς είχαν διαμορφωθεί τα δεδομένα μέχρι και πριν από το γκολ του Νοτιοαφρικανού.

Οπως αποδείχθηκε, η είσοδος του Στεπίνσκι, είχε βοηθήσει το συγκρότημα του Σπιλέφσκι και στο 80’ λεπτό είχε μία καλή στιγμή για να ισοφαρίσει, όταν το σουτ του Μαγιαμπέλα λίγο έξω από την περιοχή κατέληξε μόλις άουτ.

Απ’ εκεί και πέρα, οι πρωταθλητές μας προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν στο μυαλό τους μόνο πώς να διατηρήσουν το 2-1, που θα τους έδινε ελαφρύ προβάδισμα ενόψει και της ρεβάνς σε μία εβδομάδα στη Λεμεσό.

Mέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Γουΐλιαμ Κόλουμ τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει, με το 2-1 να δίνει μεν προβάδισμα στους Σλοβάκους, όμως εάν οι Πρωταθλητές παρουσιαστούν όπως το τελευταίο περίπου 20λεπτο δικαιούται να ελπίζουν βάσιμα πως μπορουν να ανατρέψουν την ήττα του πρώτου αγώνα και να πάρουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ: Μπόριαν, Μπάιριτς, Βίμερ, Λόβατ, Μπλάκμαν, Κούτσκα, Κανκάβα, Τόλιτς (88’ Σαββίδης), Στρέλετς (67’ Μπαρσεγιάν), Μαρσελί (78’ Ζούμπερου), Αμπουμπακαρί (88’ Βάις).

ΑΡΗΣ: Αλβες, Μουσούντα (46’ Μπρόρσον), Γιαγκό, Μποάκι, Καζού, Στρούσκι (46’ Νίκολιτς), Ζόκε (77’ Μπράουν), Μπένγκτσον (63’ Στεπίνσκι), Μπαμπίκα (35’ Μοντνόρ), Μαγιαμπέλα, Γκομίς.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: