ΑΡΗΣ: Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου του Aleksey Shpilevsky εν όψει Bate

Συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι με την Bate Borisov παραχώρησε ο προπονητής των Πρωταθλητών Aleksey Shpilevsky.

Αναλυτικά τι ειπώθηκε:

«Είναι ακόμα ένα μεγάλο γεγονός για τον Άρη αλλά και για όλη τη Λεμεσό. Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ανυπομονούμε και περιμέναμε αυτή την στιγμή. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα και στην Ευρώπη. Σεβόμαστε τον αντίπαλό μας, αφού έχει εμπειρία από Ευρωπαϊκά παιγνίδια. Έχω την αίσθηση ότι πιστεύουν ότι έρχονται στην Κύπρο και νομίζουν πως έχουν κάτι παραπάνω που δεν το έχουμε εμείς. Αύριο παίζουμε στην έδρα μας και θα είναι εδώ ο κόσμος μας.

Από την πρώτη στιγμή του αγώνα πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλία και να μην επιτρέψουμε στον αντίπαλο να κάνει το παιγνίδι του. Θα δούμε αύριο το ματς πως εξελιχθεί. Σας καλώ όλους στο γήπεδο να στηρίξετε τον Άρη. Δεν έχει σημασία αν είστε με τον Άρη, μετά από αύριο θα είστε με τον Άρη».

Το ποδόσφαιρο πήγε σε άλλο επίπεδο, αυξήθηκαν οι απαιτήσεις. Παίζουν ρόλο οι λεπτομέρειες. Βλέπω εξέλιξη στην ομάδα μου, με ταπεινότητα και με θέληση να γινόμαστε καλύτεροι. Με αυτούς τους παίκτες που διαθέτω είναι πιο εύκολη η δουλειά μου. Γίνονται πράξη οι απαιτήσεις μου και με την βοήθεια του Θεού φανήκαμε τυχεροί και είχαμε και καλά αποτελέσματα. Θα προχωρήσουμε έτσι και να μην σκεφτόμαστε ότι ίσως χάσουμε.

Όλοι νομίζουν πως η απουσία του Κακόριν θα μας επηρεάσει. Όντως είναι ταλαντούχος, αλλά δεν ήταν μόνο αυτός. Υπήρξαν παιχνίδια πέρσι που παίξαμε χωρίς τον Κακόριν. Ο Αλεξάντερ ξέρει πόσο τον αγαπώ. Θέλω να πω ότι τα παιδιά που είναι στην ομάδα καταλάβαιναν τα πάντα που τους έλεγα και τι ζητούσα από αυτούς. Πιστεύω πως η σεζόν ήταν μεγάλη και κουραστική. Τα παιδιά δεν είχαν χρόνο για να χαλαρώσουν αλλά κατάφεραν να πάρουν μερικές ανάσες. Θεωρώ πως η προετοιμασία ήταν αποτελεσματική. Τα νέα παιδιά που μπήκαν στην ομάδα είναι καλοί παίκτες αλλά και καλά παιδιά. Καλές προσωπικότητες. Κάποιοι ίσως θέλουν χρόνο για να αντιληφθούν την φιλοσοφία μας, αλλά έχουν μεγάλη προοπτική».

Σε ερώτηση για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Κακόριν ο Λευκορώσος πρόσθεσε: «Μάλλον θα πρέπει να παίζουμε και λίγο εκτός των κανόνων», γελά και προσθέτει: «αστειεύομαι». Σχετικά με τα προσόντα του ηγέτη είπε: «Έχω τον Βανά Άλβες. Είναι φοβερός ποδοσφαιριστής, ακόμη και στις προπονήσεις το δείχνει. Πλέον χωρίς τον Κακόριν θα είμαστε πιο απρόβλεπτοι και ο αντίπαλος δεν θα ξέρει τι να περιμένει από εμάς αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα να μιλήσουμε για τον Κακόριν. Είναι ένα ανοικτό το παράθυρο και ξέρουμε τι θέλει και αυτός και περιμένουμε».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενες μεταγραφές απάντησε: «Δεν θα κάνουμε πάνω από 2 μεταγραφές από εδώ και πέρα. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες και καλή ομάδα. Είναι και σε κατάλληλη ηλικία οι παίκτες μας. Το να φέρουμε παίκτη απλά για να φέρουμε δεν θα είναι έξυπνο. Στις περισσότερες θέσεις δεν υπάρχει ανάγκη».