Αχρωμος ο Παναθηναϊκός ”πέταξε” δύο βαθμούς κόντρα σε μια αδύνατη Borac (στιγμιότυπα)

Ο Παναθηναϊκός απέτυχε να φύγει με τη νίκη από τη Βοσνία, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε νωρίς στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» είχαν ξανά πρόβλημα να δημιουργήσουν φάσεις με την εικόνα τους να μην είναι πειστική και ξεκίνησαν με ένα αρνητικό αποτέλεσμα το Conference League. Την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την πολύ ισχυρή Τσέλσι στο ΟΑΚΑ.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε δυναμικά παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο 11ο λεπτό. Μετά από ωραία συνεργασία ανάμεσα στους Σπόραρ και Τζούρισιτς, ο Μλαντένοβιτς έκανε το παράλληλο γύρισμα, και ο Μπακασέτας με αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ για τους «πράσινους». Σχεδόν αμέσως, ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όταν ο Σπόραρ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο τερματοφύλακας Σισκόφσκι απέκρουσε.

Από το 18ο λεπτό, η Μπόρατς άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή της. Ο Σάβιτς δοκίμασε ένα σουτ που μπλόκαρε ο Ντραγκόφσκι, ενώ στο 21’ ο Κουλάσιν πλάσαρε άουτ από καλή θέση. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε να κρατήσει την κατοχή της μπάλας, και η Μπόρατς απείλησε ξανά με σουτ του Σκόρουπ στο 24′ και απευθείας φάουλ του Ντεσπότοβιτς στο 26’, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός είχε μια καλή φάση στο 39’, αλλά η άμυνα της Μπόρατς μπλόκαρε τις προσπάθειες του Μπακασέτα και του Μαξίμοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μπόρατς ισοφάρισε γρήγορα, όταν ο Ντεσπότοβιτς εκμεταλλεύτηκε εκτέλεση φάουλ και με κεφαλιά έκανε το 1-1 στο 50ο λεπτό. Λίγο αργότερα, η Μπόρατς απείλησε ξανά, με τον Ντραγκόφσκι να κάνει κρίσιμη απόκρουση στο σουτ του Ερέρα. Ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τον έλεγχο και στο 62’ έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Σπόραρ αστόχησε από καλή θέση μετά από πάσα του Τζούρισιτς. Ο Αλόνσο προχώρησε σε αλλαγές, περνώντας στο ματς τους Τετέ, Ουναΐ και Ιωαννίδη. Ο Τετέ, μάλιστα, λίγο αργότερα έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με δυνατό σουτ στο 72’. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 91’, όταν ο Ιωαννίδης αστόχησε σε κεφαλιά, με το σκορ να παραμένει στο 1-1.

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ (Μλάντεν Ζίζοβιτς): Σισκόφσκι, Μ. Βούκσεβιτς (67’ Κούρζιτς), Μέγερς, Καρολίνα, Ερέρα, Ογκρινετς, Σκόρουπ (67’ Νικόλοφ), Κουλάσιν, Σάβιτς (88’ Κάβιτς), Σρέσκοβιτς, Ντεσπότοβιτς (88’ Μάρσετιτς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ινγκασον, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς (78’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν (65’ Τετέ), Πελίστρι (65’ Ουναϊ), Μπακασέτας (78’ Αράο), Τζούρισιτς, Σπόραρ (69’ Ιωαννίδης).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: