Γαλάζια η Λεμεσός και η κορυφή απόψε. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ θριάμβευσε στο ντέρμπι της πόλης κόντρα στον ΑΡΗ

Τέλος αγώνα στο νέο γήπεδο Λεμεσού ”αλφαμέγα” όπου ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ νίκησε τον Πρωταθλητή ΑΡΗ στο ντέρμπι της Λεμεσού με 1-0.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ έδειχνε σταδιακά να είναι πιο απαιτητικός στον αγώνα και κυκλοφορούσε την μπάλα καλύτερα και ευτύχησε να προηγηθεί με 1-0 στο 10′ λεπτό με ένα ασύλληπτο σουτ του Costache μετά από πάσα του Marques εντός της μεγάλης περιοχής προς το “Γ” της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Vana Alves.

Μετά την επίτευξη του γκολ ο Απόλλωνας συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και δεν επέτρεπε στους επιθετικούς της “Ελαφράς Ταξιαρχίας” να γίνουν επικινδυνοι. Αυτό μέχρι το τελευταίο 5-λεπτο του ημιχρόνου όπου ο Άρης έγινε πολύ επιθετικός και δημιουργούσε προϋποθέσεις για γκολ.

Σε φάση που έγινε στο 44′ λεπτό ο Άρης πέτυχε γκολ, όμως με παρέμβαση του VAR υποδείχθηκε ότι η μπάλα πέρασε εκτός γηπέδου πριν καταλήξει στον Babicka που πέτυχε το γκολ.

Το 0-1 υπέρ του Απόλλωνα ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου ο ΑΡΗΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε να βγει μπροστά σε κάποια διαστήματα χωρίς ομως αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια ο Απόλλωνας ισορρόπησε τον αγώνα και η μπάλα ανεβοκατέβαινε μπροστά στις δύο εστίες.

Ώσπου φθάσαμε στο 81′ λεπτό όπου ο Sawo αντίκρισε την κόκκινη κάρτα σε αγκωνια του στο πρόσωπο του Peybernes εντός της περιοχής του Απόλλωνα.

Από το σημείο αυτό και μετά ο Απόλλωνας με αριθμητικό πλεονέκτημα ήλεγχε  τον αγώνα και δεν επέτρεπε να δημιουργηθούν κίνδυνοι μπροστά στην εστία του Leeuwenburgh.

Κάπως έτσι συνέχισε ο αγώνας και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Απόλλωνα νικητή στο ντέρμπι με 0-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμων των οπαδών των “Γαλάζιων” που φώναξαν ”Απόλλων Θρύλος Πρωτάθλημα” ενθουσιασμένοι από τη νίκη αλλά κυρίως από την εξαιρετική εικόνα της ομάδας τους.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: