Δείχνοντας χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή, ο ΑΠΟΛΛΩΝ νίκησε με 1-0 την ΑΕΛ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης

Χωρίς να πιάσει την μεγάλη απόδοση ο Απόλλωνας δείχνοντας χαρακτηρα και νοοτροπία νικητή έκαμψε την αντίσταση της ΑΕΛ με 1-0 στο ντέρμπι της Λεμεσού για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη Β’ φάση του Κυπέλλου.

Το «χρυσό» γκολ για τους «γαλάζιους» πέτυχε ο Νικολά Ντιγκίνι στο 85ο λεπτό που μπήκε πάλι σαν αλλαγή δίνοντας ώθηση στην επιθετική γραμμη του ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιγνίδι που ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ κερδίζει στα τελευταία σταδια του αγώνα όπως έγινε και στην Πάφο το περασμένο Σαββατο για τον θεσμό του Πρωταθλήματος, κατι που φανερώνει τον χαρακτήρα και την νοοτροπία νικητή που απέκτησαν οι Γαλάζιοι με προπονητη τον Alexander Zorniger, ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα τραυματισμών που είναι πολλά και προστέθηκαν ακόμη δύο με τους Dabo και Vukasin Jovanovic να αποχωρούν τραυματίες στο 38′ και 44′ λεπτο του αγώνα.

Παιχνίδι με αρκετή ένταση και πάθος από τις δύο ομάδες στο πρώτο 45λέπτο, αλλά χωρίς τις πολλές καλές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Απόλλωνας ήταν πιο πιεστικός, είχε την κατοχή όμως δεν κατάφερε να μπει με αξιώσεις στην περιοχή της ΑΕΛ. Οι «λέοντες» με τη σειρά τους δημιούργησαν και αυτοί ελάχιστα προβλήματα στην εστία του Γιοβάνοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ πολύ νωρίς έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές αφού αποβλήθηκε στο 54′ λεπτό με παρεμβαση VAR ο Torres Manuel για πολύ σκληρό φάουλ στον Hamas και κάπου εκεί οι… ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν.

Ο Απόλλωνας έγινε πιο επιθετικός και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ οι «γαλαζοκίτρινοι» κλείστηκαν στην άμυνα για να διατηρήσουν το μηδέν παθητικό, όμως «λύγισαν» λίγο πριν το τέλος.

Η ρεβάνς του Λεμεσιανού ντέρμπι για το κύπελλο είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 2 Μαρτίου στις 17:00.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν ξανά στις 10 Φεβρουαρίου στις 17:00 για την εξ αναβολής 15η αγωνιστική. Για την ερχόμενη, 19η αγωνιστική, ο Απόλλωνας παραμένει στο Τσίρειο για να φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό (30/01 – 19:00). Με τη σειρά της η ΑΕΛ θα είναι ξανά τυπικά φιλοξενούμενη στη γήπεδο της Λεμεσού αφού αντιμετωπίζει τον Άρη (31/01 – 19:00).

Δείτε το video όπως το ανέβασε η Cytavision