Δημήτρης Χριστοφόρου: ”Ουδείς αμφισβητεί τις ικανότητες των παικτών. Την απόδοση κάποιων αμφισβητούμε. Μπορούμε, όμως, να παίξουμε πολύ καλύτερα.”

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ανόρθωσης Δημήτρης Χριστοφόρου για την ήττα από την ΑΕΚ και τις αντιδράσεις του κόσμου της ομάδας.
Αναλυτικά, τι δήλωσε:
Για την ήττα από την ΑΕΚ και όσα ακολούθησαν: «Είναι γεγονός πως το μέγεθος των αντιδράσεων είναι πολύ μεγάλο. Το καράβι της Ανόρθωσης είναι πολύ μεγάλο και ο κόσμος της Ανόρθωσης είναι ικανοποιημένος μόνο με την πρώτη θέση. Δεν ρίχνει τον πήχη των απαιτήσεων και αυτό είναι θετικό. Δεν υπάρχει τίποτε που να μην έχει ξαναγίνει. Ειπώθηκαν αρκετά, ίσως και κάποιοι οπαδοί εκτονώνται με το να τα γράφουν. Δεν γίνεται να μην υπάρχει συζήτηση για το αγωνιστικό σε μια μεγάλη ομάδα. Δεν νοείται κάποιοι να γιουχαΐζουν, να μην στηρίζουν ή και να αποχωρούν από το γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Αυτά τα πράγματα δεν τα θέλουμε στην Ανόρθωση. Όποιος θέλει, μπορεί να κάνει την κριτική του μετά το παιχνίδι».
Για την κακή πορεία της ομάδας: «Ο προπονητής μας είναι ο αρμόδιος για αυτή τη συζήτηση, έχει πει τους λόγους ήδη. Είναι σαφές πως στα παιχνίδια δεν μας βγαίνουν πράγματα. Υπήρχαν στιγμές που τα αποτελέσματα, θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά. Πρέπει να παραδεχθούμε την αλήθεια, αλλά ουδείς αμφισβητεί τις ικανότητες των παικτών. Την απόδοση κάποιων αμφισβητούμε. Μπορούμε, όμως, να παίξουμε πολύ καλύτερα.
Για το ντέρμπι με την Ομόνοια και το αγωνιστικό: «Έχουμε μπροστά μας την Ομόνοια, έχουμε την ανάγκη να κερδίσουμε, όπως και η Ομόνοια,ντέρμπι δύσκολο, όμως θεωρούμε πως η ομάδα μας μπορεί και πρέπει να δείξει σημάδια βελτίωσης για να κερδίσει. Πάντα έχει τη σημασία του αυτό το παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από ήττες και αυτό ιντριγκάρει το πιθανό αποτέλεσμα. Έχουμε δύο προπονήσεις ακόμα, Ρισβάνης και Αμπαρτζουμιάν είναι αμφίβολοι. Δεν μπορούμε να τους βγάλουμε εντελώς από την εξίσωση, θα περιμένουμε να δούμε τι θα εξελιχθεί. Καθίστανται αμφίβολοι, διότι είναι πολύ νωρίς το παιχνίδι με την Ομόνοια. Ο Ρισβάνης έχει ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο, δεν είναι κάτι σοβαρό.
Για τον κόσμο: «Καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».
Για την διαιτησία: «Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε πως οι διαιτητές είναι επηρεασμένοι από τον θόρυβο γύρω από το όνομά τους και παίρνουν λάθος αποφάσεις. Εμείς ως Ανόρθωση, τονίζουμε πως δεν πρέπει να φωνασκούμε χωρίς λόγο. Η Ανόρθωση στηρίζει την κυπριακή διαιτησία, όμως όποιος δεν μπορεί να ανταποκριθεί, δεν μπορεί να μένει με το ζόρι. Με την ίδια λογική που ακούμε πως στις ομάδες πρέπει να υπάρχουν Κύπριοι ποδοσφαιριστές και προπονητές, με την ίδια λογική θέλουμε και Κύπριους διαιτητές. Βλέπουμε κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν. Αν υπήρχε η τεχνολογία στο γκολ του Λάζαρου, τότε θα μετρούσε. Θέλουμε να καθορίζουν τα αποτελέσματα οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και μόνο. Δεν μπορώ να σας πω τι προτίθεται να πράξει η ΚΟΠ για το ντέρμπι της Παρασκευής, αν θα έρθει ξένος στο VAR ή όχι».