Εξασφαιρος και τεράστιος ο Ευρωπαίος ΑΡΗΣ, συνέτριψε με 6-2 την Bate Borisov και βλέπει ομίλους

Δεν προλαβαίνουμε να σημειώνουμε τις ιστορικές στιγμές τον τελευταίο χρόνο για τον Πρωταθλητή Κύπρου, τον ΑΡΗ Λεμεσού.

Με το καλημέρα στο Champions League ο ΑΡΗΣ έγραψε την έκτη κατά σειρά ιστορική στιγμή στην ιστορία του μέσα σε ένα χρόνο. 

 Η 26η Ιουλίου 2023 έχει ήδη γραφτεί και αυτή με χρυσά γράμματα αφού η ομάδα της Λεμεσού σημείωσε την πρώτη της νίκη στο θεσμό του Champions League.  

Με μία ολοκληρωτική εμφάνιση, η ομάδα του  Aleksey Shpilevsky κυριάρχησε κατά κράτος των Λευκορώσων και το 6-2 είναι ίσως και λίγο αφού οι ευκαιρίες που βρήκε η ‘’Ελαφρά Ταξιαρχία’’ ήταν πολλές που θα μπορούσαν να ανεβάσουν το δείκτη του σκορ ακόμα πιο ψηλά.

Τα γκολ:

Ο ΑΡΗΣ προηγήθηκε με 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Gomis στο 17′ λεπτό που κέρδισε η ομάδα της Λεμεσού σε ανατροπή του Babicka. Αυτό το γκολ θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο γκολ στο Champions League για τον ΑΡΗ.

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των οπαδών του ΑΡΗ και ο Bengtsson στο 33′ λεπτό με συρτό σουτ εντός περιοχής ανεβάζει τον δείκτη του σκορ σε 2-0, δίνοντας γερό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Οι Πρωταθλητές συνέχισαν τον ξέφρενο ρυθμό τους και στο 40′ λεπτό σε σουτ του Gomis από πλάγια εντός περιοχής η μπάλα πηγε στα δίχτυα σε προβολή του Bane στην προσπάθεια του να αποκρούσει την μπάλα. 3-0 για τους Πρωταθλητές Κύπρου που έκαναν πάρτι.

Το 3-0 ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του Β ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 48′ λεπτό ο Antilevski έφυγε πίσω από την άμυνα του ΑΡΗ που αδράνησε στη φάση και μόνος πλασαρε τον Vana μειώνοντας σε 3-1.

Στο 61′ λεπτό ο ΑΡΗΣ κέρδισε φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Caju, έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Gomis που την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Kudravets ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 4-1.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από πλευράς ΑΡΗ, η Bate κέρδισε κόρνερ στο 65′ λεπτό το οποίο εκτέλεσε ο Gromyko και ο Khadarkevich ανενόχλητος με κεφαλιά μείωσε σε 4-2.

Στο 83′ λεπτό ο Montor που εισήλθε στον αγώνα στο 79′ λεπτό με ένα ξερό σουτ εντός περιοχής έστειλε την μπαλα στον ουρανό των δικτύων του Kudravets ανεβάζοντας το σκορ σε 5-2.

Στο 90′ λεπτό ο Yago ανατρέπεται ενός περιοχής και ο Ισραηλινός διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Stepinski ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο το προβάδισμα του ΑΡΗ σημειώνοντας το 6-2

Με 6-2 έληξε ο αγώνας εν μέσω αποθέωσης από τους 3000 ένθερμους οπαδούς της Λεμεσιανής ομάδας.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΑΡΗΣ έθεσε γερές βάσεις πρόκρισης που θα του δώσει αυτομάτως και εισιτήριο για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Όμιλο (στην χειρότερη των περιπτώσεων του Conference League) για πρώτη φορά στην ιστορία του.