Επιτέλους νίκη για τον Απόλλωνα μετά από πέντε αγωνιστικές αφού νίκησε τον Οθέλλο στο “Αμμόχωστος” (στιγμιότυπα)

Τέλος αγώνα στο Στάδιο ‘’Αμμοχωστος’’ όπου ο Απόλλωνας μετά από ενάμιση μήνα πέτυχε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα αφού νίκησε τον Οθέλλο με 0-3.

Ο Άγγελος Τσολάκης ως υπηρεσιακός προπονητής μπήκε με το δεξί με την πρώτη του παρουσία στον πάγκο των “Γαλάζιων”

Η ομάδα του Απόλλωνα πέτυχε τρίποντο για τελευταία φορά στις 22 Οκτωβρίου όταν νίκησε την ΑΕΖ με  0-5 στο ίδιο στάδιο που αγωνίστηκε απόψε.

Αυτή η νίκη φέρνει ηρεμία στους «Γαλάζιους», τους ανεβάζει τουλάχιστον για απόψε στην 6η θέση με 22β. και δείχνουν να επανέρχονται αγωνιστικά μετα τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων πέντε αγωνιστικών.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να ελέγξει  τον ρυθμό του αγώνα από το πρώτο σφύριγμα όμως ο Οθέλλος δεν επέτρεπε κινδύνους μπροστά στην εστία του Taudul.

Στο 36′  λεπτό φοβερό σουτ του Valbuena στο Γ της εστίας του Taudul ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Οθέλλου σε εκπληκτική αποκρουση.

Αυτή ήταν και η προειδοποίηση του Γάλλου αφού στο 38′ λεπτό σε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια από το ύψος του πέναλτι πιεζόμενος από δύο αμυντικούς κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το 0-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών των οπαδών του Απόλλωνα.

Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα και δεν επέτρεψε στην εστία του Leeuwenburgh να κινδυνεύσει, αντιθέτως δημιουργούσε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ που θα έδινε περισσότερη άνεση στη διαχείριση του αγώνα, όμως αυτό δεν ήλθε.

Το 0-1 ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου ο Απόλλωνας διπλασίασε τα τέρματα του και συγκεκριμένα στο 48′ λεπτό ο Ποντικός ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Popescu και ο Μενέλαος Αντωνίου έδειξε την άσπρη βούλα κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το VAR.

Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Valbuena στο 49′ λεπτό και ήταν εύστοχος πετυχαίνοντας το 0-2.

Το 0-2 έδωσε την άνεση που ήθελαν οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα και η διαχείριση του αγώνα ήταν στα μέτρα τους.

Ο αγώνας συνέχισε να είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της ομάδας του Απόλλωνα και στο 76′ λεπτό με ολέθριο λάθος του Taudul αφού έδωσε την μπάλα στον Abdurahimi, ο οποίος πολύ εύκολα έστειλε την μπάλα στα δίκτυα πετυχαίνοντας το 0-3.

Με τον αέρα των τριών τερμάτων οι “Γαλάζιοι” απλά ήλεγχαν το υπέρ τους σκορ χωρίς να απειληθούν μέχρι και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή όπου βρήκε τον Απόλλωνα νικητή με 0-3.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο Απόλλωνας ανέβηκε στην 6η θέση με 22 βαθμούς.

Μετά το τέλος του αγώνα οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Τσολάκη πανηγύρισαν μπροστά από τους λιγοστούς Φυγάδες που τους ακολούθησαν.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: