Ζακακιώτικο ”χαστούκι” στην Ομόνοια αφού την υποχρέωσε σε ισοπαλία μέσα στο ΓΣΠ (στιγμιότυπα)

Η ΑΕΖ απέδειξε πως δεν κατάφερε τυχαία να πάρει βαθμούς από την ΑΕΚ αλλά και δυσκόλεψε την ΑΕΛ αφού υποχρέωσε την Ομόνοια σε ισοπαλία αν και οι «πράσινοι» έκαναν την ανατροπή καθώς από το 0-1 βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με 2-1 και στην συνέχεια αν και ήταν πίσω στο σκορ με 2-3 ισοφάρισαν τρία λεπτά αργότερα. Αυτό που στοίχισε στην Ομόνοια ήταν τα πολλά αμυντικά λάθη άλλα και πολλές χαμένες ευκαιρίες κάτι που πλήρωσε στην αναμέτρηση.

Καλύτερα ξεκίνησε η Ομόνοια τον αγώνα που ασφαλώς έψαξε το γρήγορο γκολ για να αποβάλει το άγχος και λίγο έλειψε να τα καταφέρει αφού μόλις στο τρίτο λεπτό χάθηκε η πρώτη μεγάλη φάση στην αναμέτρηση για τους γηπεδούχους. Ο Ανσαριφάρντ με δυνατό σουτ απείλησε αλλα ο Μπέκερ ήταν αυτός που κράτησε απαραβίαστη την εστία του.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Ανσαριφάρντ νωρίς στον αγώνα τα κατάφερε ο Κάστρο. Στο 9ο λεπτό η ΑΕΖ κατάφερε να ανοίξει το σκορ παγώνοντας το ΓΣΠ. Εκλεψε την μπάλα οι παίκτες της ΑΕΖ τροφοδοτήσαν τον Κάστρο και αυτός με δυνατό σουτ μακριά από την περιοχή παραβίασε την εστία της Ομόνοιας δίνοντας προβάδισμα στην νεοφώτιστη ομάδα.

Η απάντηση της Ομόνοιάς ήταν άμεση. Στο 18ο λεπτό έγινε η πάσα στον Καρίμ Ανσαριφάρντ που κέρδισε την κατοχή της μπάλας και το γύρισμα του βρήκε τον Κακκουλή και αυτός με πλασέ κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Μπέκερ για να ισοφαρίσει για την Ομόνοια. Αυτό ήταν το έκτο τέρμα του Κύπριου επιθετικού και παράλληλα η δεύτερη ασίστ του Ανσαριφάρντ.

Η ΑΕΖ έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ όταν ο Κάστρο άλλαξε την μπάλα πολύ γρήγορα με τον Ντιγκινί το σουτ που έγινε από τον Κάστρο έπεσε σωστά στην γωνιά του και μάζεψε ο Φαμπιάνο. Η αναμέτρηση από εκείνο το σημείο πήρε έναν σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό με τα λάθη όμως στην άμυνα της Ομόνοιας να έχουν και συνέχεια. Σε μια τέτοια φάση ο Χατζηβασίλης από λάθος της άμυνας των πρασίνων βρέθηκε απέναντι από τον Φαμπιάνο χωρίς όμως να καταφέρει να τον νικήσει.  Η ΑΕΖ είχε μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου άλλες δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Ντιγκινί, στην πρώτη χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια ο Φαμπιάνο, ενώ στην δεύτερη η μπάλα σταμάτησε και στο δοκάρι της Ομόνοιας πριν κοντράρει στον Λέτσιακς και καταλήξει κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σωφρόνης Αυγουστή άλλαξε ολόκληρη την δεξιά πλευρά. Μάθιους και Σίμιτς πέρασαν εκτός και Ψάλτης και Λοΐζου πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο. Η Ομόνοια κατάφερε να σκοράρει με τον Σεμέδο πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο αφού μετά την πάσα του Ανσαριφάρντ και αφού διένυσε περίπου 30 μέτρα με έναν κεραυνό κατάφερε να τινάξει τα δίχτυα του Μέεκερ για να κάνει το 2-1. Στην επόμενη φάση όμως παρουσιάστηκαν  και πάλι τα αμυντικά λάθη της Ομόνοιας αφού και πάλι ήταν η ΑΕΖ Κάστρο και  Ρουίθ άλλαξαν  γρήγορα την μπάλα χωρίς όμως ο Παστελής που έγινε κάτοχος της μπάλας να καταφέρει να ολοκληρώσει την προσπάθεια των συμπαικτών του.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Παστέλης το κατάφερε ο Σλόγκαρ. Στο 64 λεπτό ο Κάστρο πέρασε την μπάλα στο Χατζηβασίλη και αυτός στον Σλόγκαρ που με γρήγορη κίνηση κατάφερε να νικήσει τον Φαμπιάνο για να ισοφαρίσει σε 2-2. Η Ομόνοια στην συνέχεια πίεσε για να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ και έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 72 με τον Ανδρόνικο Κακκουλή ο οποίος αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα της ΑΕΖ το πλασέ του έφυγε πολύ έξω. Το ίδιο σκηνικό  και στο 75ο λεπτό και πάλι με τον Κακκουλή η Ομόνοια να χάνει μοναδική ευκαιρία.

Και όταν δεν μπορείς να σκοράρεις η μπάλα θα σε τιμωρήσει, αυτός είναι ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Στο 85ο λεπτό ο Σάντος κατάφερε να σκοράρει αφού πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και επιχείρησε το σουτ και ξεγέλασε τον Φαμπιάνο για να πάρει προβάδισμα η ΑΕΖ με 2-3. Ενα προβάδισμα που δεν κράτησε για πολύ αφού τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε με τον Αλιούμ, ο οποίος δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε σημαδέψει το δοκάρι.

Τo τελικό αποτέλεσμα ήταν 3-3 με την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να μην μπορεί να χωνέψει πως χάθηκαν οι τρεις βαθμοί της νίκης.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους (46’ Ψάλτης), Παναγιώτου, Μίλετιτς, Λέτσιακς, Σεμέδο, Μπασιρού, Φράνσον, Σίμιτς (46’ Λοΐζου), Ανσαριφάρντ, Κακουλλής.

ΑΕΖ (Λιάσος Λουκά): Μπέκερ, Παστελλής, Ε. Αντωνίου, Ρέινολντς, Σαρφό, Σλόγκαρ, Ρουίς, Φράγκος (59’ Σάντος), Κάστρο, Χατζηβασίλης, Ντιγκινί.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: