Η αήττητη ΟΜΟΝΟΙΑ φιλοξενεί σε λίγο τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ σε ένα ντέρμπι τριπλής παραλαγής

Καλησπέρα από το ΓΣΠ όπου σε λίγο θα έχουμε ένα πολύ ενδιαφέρον ντέρμπι με την μοναδική αήττητη ομάδα του Πρωταθλήματος την ΟΜΟΝΟΙΑ να φιλοξενεί τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ σε ένα αγώνα όπου οι δύο ομάδες θέλουν απαραιτήτως τους τρεις βαθμούς.

Οι «Πράσινοι» που προέρχεται από ισοπαλία με την ΑΕΚ εδώ στο ΓΣΠ κατεβαίνει στον αγώνα με μοναδικό στόχο να πάρει τη νίκη και να ξεπεράσει τον σημερινό της αντίπαλο. Οι ποδοσφαιριστές του Σωφρόνη Αυγουστή μπροστά στις χιλιάδες οπαδούς τους είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για να πάρουν το τρίποντο.

Από την άλλη οι «Γαλάζιοι» έρχονται στη Λευκωσία προερχόμενοι από την πρώτη τους ήττα στο Πρωτάθλημα από την Πάφος F.C. μέσα στο «αλφαμέγα» και θέλουν απαραιτήτως να γυρίσουν στα θετικά αποτελέσματα και είναι αποφασισμένοι  να αποδράσουν με ένα τεράστιο διπλό.

Στη περσινή χρονιά η ΟΜΟΝΟΙΑ νίκησε μία φορά στο ΓΣΠ στην κανονική διάρκεια ενώ ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ νίκησε τρεις φορές (μία στην κανονική διάρκεια στο Τσίρειο και τους δύο στα Play Off εντός στο «αλφαμέγα» και εκτός στο ΓΣΠ).

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή αντιμετωπίζει την πρώην του ομάδα για 9η φορά ως αντίπαλος της. Τις 8 προηγούμενες έχασε 6 φορές και απέσπασε 2 ισοπαλίες. Ως προπονητής της ΑΕΚ έχασε 2-1 στην ‘’Αρένα’’ και 3-0 στο Τσίρειο. Ως προπονητής του ΑΠΟΕΛ έχασε 2 φορές στο Τσίρειο με 2-1 και 3-2 και έφερε 2 ισοπαλίες με 0-0 και 1-1 στο ΓΣΠ. Ως προπονητής της ΟΜΟΝΟΙΑΣ έχασε στο “αλφαμέγα” με 3-1 και 2-1 στο ΓΣΠ .

Φυσικά όλα αυτά είναι απλά στατιστικά και σε τέτοιους αγώνες ντέρμπι οι στατιστικές, οι τακτικές και τα ονόματα βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα και κυρίαρχο ρόλο παίζουν το καθαρό μυαλό, το πάθος αλλά και η θέληση που θα ‘’βγάλουν’’ οι μονομάχοι εντός του αγωνιστικού χώρου.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα ανταποκριθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων  εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και τις κινήσεις τακτικής των δύο προπονητών Σωφρόνη Αυγουστή και Vladan Milojević.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις 11-αδες και τους αναπληρωματικούς: