Η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία αφού ο Peretz είπε όχι στο πέναλτι του Trickovski στο φινάλε (στιγμιότυπα)

Η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία να πάρει προβάδισμα νίκης στις αποσκευές της για τον επαναληπτικό του Τελ Αβίβ. Με το χαμένο πέναλτι του  Ιβάν Τρισκόφκσι  στο 86’ λεπτό, χάθηκε και το νικηφόρο αποτέλεσμα που θα έδινε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στου ‘’Κιτρινοπράσινους’’.

ΑΕΚ και Μακάμπι Τελ Αβίβ εξήλθαν ισόπαλες 1-1 στην «ΑΕΚ Αρένα» για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τον γ’ προκριματικό του Conference League. Προηγήθηκαν οι Ισραηλινοί στο 64’ λεπτό. Στο 80′ λεπτο ισοφάρισαν σε 1-1 οι Λαρνακείς και είχε το χαμένο πέναλτι με τον Ιβάν Τρισκόφκσι στο 86’ λεπτό (απέκρουσε ο Πέρετζ). Ο επαναληπτικός την ερχόμενη Πέμπτη στο Τελ Αβίβ.

Με επικίνδυνο μαρκάρισμα του Μπιτόν στον Τόμοβιτς ξεκίνησε ο αγώνας στο «Αρένα», με τους παίκτες της ΑΕΚ να ζητούν κόκκινη, και τον Βέλγο διαιτητή Βερμπόμεν να δείχνει κίτρινη.

Στο 4’ η ΑΕΚ βρήκε πρώτη τελική με την κεφαλιά του Σάντσες να φεύγει λίγο έξω. Στο 10’ ο Γκαρσία μέσα από την περιοχή έκανε την σέντρα, η μπάλα παράλληλα με τον τέρμα, απομακρύνθηκε την τελευταία στιγμή από αμυντικό.

Η Μακάμπι στο 14’ είχε την δική της στιγμή όταν η κάθετη του Ζάχαβι βρήκε τον Κόχεν απέναντι από τον Πίριτς όμως αυτός δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση.

Δύο λεπτά αργότερα ο Γκιούρσκο προσπάθησε να νικήσει τον Πέρετζ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως ο κίπετ των Ισραηλινών έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ ο Πονς σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, έπιασε την δυνατή κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Μακάμπι απείλησε τρεις φορές με σουτ του Ζάχαβί, όμως Πίριτς και αστοχία του στέρησαν το γκολ.

Μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο η Μακάμπι και είχε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά. Ο Παεφέτ στο 51’ με κοντινό πλασέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Πίριτς ενώ ο Πέρετζ στο 53’ από ευνοϊκή θέση δεν βρήκε τον στόχο.

Στο 62’ η ΑΕΚ είχε τελική με τον Σολ, όμως ο κίπερ της Μακάμπι απέκρουσε σταθερά την κεφαλιά του Γάλλου.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν τελικά να φτάσουν στο γκολ, με το δυνατό σουτ του Κόχεν εκτός περιοχής, να νικάει τον Πίριτς στο 64’.

Η ΑΕΚ στο 80’ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση όταν από βαθιά μπαλιά ο Σολ έπιασε την πισινή κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Φαράζ που πάτησε περιοχή και πλάσαρε τον Πέρετζ για το 1-1.

Στο 85’ ο Γκιούρσκο ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπιτόν και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιβάν Τρισκόφκσι που είδε τον Πέρετζ να πέφτει σωστά και να αποκρούει, κρατώντας το 1-1.

Ο Κανιχόφσκι στο 88’ έπιασε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πίριτς.

Η ΑΕΚ στο 90+5 είχε σουτ με τον Γιούρσκο, που έφυγε λίγο έξω.

ΑΕΚ: Πίριτς, Σάντσες, Μιλίσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Γιούρσκο, Πονς (Μάμας 90+3), Λέδες (Καπτούμ 69’), Γκάμα (Τρισκόφσκι 69’), Σολ, Λόπες (Φαράζ 56’).

ΜΑΚΑΜΠΙ: Πέρετζ, Μακόν, Νιρ Μπιτόν, Σαμπορίτ, Ρεβίβο, Πέρετζ, Φαν Όφερεμ, Νταν Μπιτόν, Παρφέτ (Κανιχόφσκι 77’), Κοχέν (Αλμόν 77’), Ζάχαβι.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: