Η ΑΕΚ νίκησε τον Βόλο και επανήλθε μετά το στραπάτσο στις Σέρρες

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία που πέτυχε δύο γκολ κι ένα ακόμη του Νορντίν Αμραμπατ η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Βόλο στην «OPAP Arena» και επανήλθε στις επιτυχίες μετά το… στραβοπάτημα που είχε με τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες. Οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν με συγκέντρωση και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Βολιώτες που αγωνίστηκαν πάρα πολύ καλά. Εκτός από τον Λιβάι Γκαρσία εξαιρετική ήταν η επιστροφή στη δράση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς που πραγματοποίησε τρεις εκπληκτικές αποκρούσεις.

Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν μουδιασμένα στο πρώτο 20λεπτο, όμως στη συνέχεια άρχισαν να… πατάνε το γκάζι στην απόδοσή τους και στο 29’ πλησίασαν στο γκολ όταν μετά από γέμισμα του Ελίασον, ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στη μικρή περιοχή του Βόλου, αλλά είχε ένα πολύ άσχημο τελείωμα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ για να φτάσει η μπάλα στον Πήλιο ποπυ σούταρε λίγο άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Τελικά η «Ενωση» άνοιξε το σκορ στο 32’ όταν μετά από πάσα του Γκατσίνοβιτς ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στην περιοχή του Βόλου και αφού κέρδισε δύο κόντρες, νίκησε με σουτ τον Κόστιτς για το 1-0. Στο 40’ ο Λιβάι Γκαρσία… άγγιξε το δεύτερο προσωπικό γκολ στο ματς όταν μετά τη σέντρα του Γκατσίνοβιτς έπιασε την κεφαλιά για να περάσει η μπάλα ελάχιστα άουτ.

Η ομάδα της Μαγνησίας θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 43’ όταν ο Ντέλετιτς έκανε το γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή για να διώξει εντυπωσιακά ο Στάνκοβιτς. Αμέσως μετά (44’) οι φιλοξενούμενοι έχασαν και νέα μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ασλανίδης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με τον Στάνκοβιτς να διώχνει ξανά σωτήρια. Μάλιστα η φάση ελέγχθηκε από το VAR για το αν η μπάλα είχε περάσει την γραμμή της εστίας.  Η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή και στην εκπνοή του πρώτου μέρους (45’) μ’ ένα διαγώνιο σουτ του Πινέδα που πέρασε δίπλα από την εστία του Κόστιτς.

H AEK βρήκε την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα δύο γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (51’) όταν κέρδισε πέναλτι με παρέμβαση του VAR σε χέρι του Τάχατου μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς και ο Λιβι Γκαρσία από την άσπρη βούλα έγραψε το 2-0. Στο 56’ οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά ο Τσούμπερ από ευνοϊκή θέση, σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κόστιτς. Οι Βολιώτες θα μπορούσαν να μπουν ξανά στο ματς στο 56’, αλλά ο Στάνκοβιτς έκανε μια ακόμη τεράστια επέμβαση πάλι σε κεφαλιά του Ασλανίδη.

Στο 62’ ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε απέναντι από τον Κόστιτς και σούταρε για να αποκρούσει ο γκολκίπερ του Βόλου. Τελικά η ΑΕΚ «κλείδωσε» τη νίκη της στο 72’ όταν μετά από πάσα του Σιμάνσκι ο Αμραμπατ βγήκε στην πλάτη της άμυας του Βόλου και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-0.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Περράκης. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Αλχο, Σιμάνσκι, Κόμπα, Ασλανίδης, Ρότα, Μύγας και Ντέλετιτς.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς,  Ρότα (76’ Πισάρο), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος, Ελίασον (64’ Αμραμπατ), Σιμάνσκι (76’ Γιόνσον), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία (76’ Πόνσε), Τσούμπερ (64’ Μάνταλος).

ΒΟΛΟΣ: (Ανχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος, Ασλανίδης, Σιέλης, Μύγας (72’ Λούνα) , Αλχο (39’ Κίτσος), Τρουιγέ, Κόμπα (71’ Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Χουάν Γκαρσία (71’ Μεταξάς), Μωραΐτης (82’ Καραγιάννης).