Η ανάλυση Τσικίνη για τις επίμαχες φάσεις

Όλες τις επίμαχες φάσεις στα παιχνίδια της 9ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα ανέλυσε στην εκπομπή Super Monday ο Ηρακλής Τσίκινης.

Ακολούθως παρατίθεται η ετυμηγορία του Ελλαδίτη πρώην διαιτητή για…

…το πέναλτι που ζητάει η ΠΑΕΕΚ για χέρι (70′): «Δεν υπάρχει παράβαση, είναι σε φυσική θέση το χέρι. Σωστά αφέθηκε το παιχνίδι».

…το οφσάιντ που προηγήθηκε ενός πέναλτι για τον Απόλλωνα και δόθηκε μέσω VAR (40′): «Προηγείται το οφσάιντ, δεν βλέπουμε άλλη φάση, δεν συζητάμε για μετά. Αν δεν υπήρχε οφσάιντ, φυσικά υπάρχει πέναλτι».

…το δεύτερο πέναλτι για τον Απόλλωνα μέσω VAR (59′): «Την μεγάλη ευθύνη τη φέρει ο βοηθός. Ο διαιτητής μπορεί να μην είδε το εμφανές τράβηγμα. Υπάρχει παράβαση. Μπορούσε να δώσει και κόκκινη γιατί ήταν προφανής ευκαιρία. Μπορούσε ο βοηθός να δώσει βοήθεια στον διαιτητή».

…το μαρκάρισμα του Μέσκα στον Νταμπό (74:00): «Ο παίκτης μαρκάρεται από πίσω. Στην πλάτη υπάρχει μια επαφή που κατά την άποψή μου δικαιολογεί την παράβαση. Είναι μέσα στην περιοχή».

…τη χειρονομία Σόουζα σε κερκίδα ΑΕΛ (24′): «Προφανώς δεν είδαν την χειρονομία, θα έπρεπε να βοηθήσει το VAR να ξεκαθαρίσει. Αν έκανε χειρονομία με το δάκτυλο, τότε πρέπει να τιμωρηθεί. Πιθανολογώ ότι έκανε άσεμνη χειρονομία όπως το βλέπω εγώ».

…τη σύγκρουση Κεραυνού-Οκριασβίλι, το κλέψιμο στο κέντρο από παίκτη ΑΠΟΕΛ και το πέσιμο Νατέλ (30′): «Για μένα υπάρχει παράβαση αρχικά, ο τερματοφύλακας γκρεμίζει τον επιθετικό. Είναι μια ξεκάθαρη φάση. Για τις διαμαρτυρίες για φάουλ δεν υπάρχει δυστυχώς ριπλέι αλλά όπως το βλέπω δεν υπάρχει φάουλ. Στο πέναλτι που δόθηκε ο αμυντικός τον πατάει στο πόδι. Είναι μια δύσκολη φάση αλλά υπάρχει παράβαση, ο επιθετικός τσιμπάει τη μπάλα Το πιο σοβαρό λάθος ήταν αυτή η παλινδρόμηση του διαιτητή – παω-δεν πάω στο VAR. Και εγώ αν ήμουν παίκτης θα διαμαρτυρόμουν. Όταν σε καλεί ο VAR στο μόνιτορ πρέπει να πας. Τι μεσολάβησε το ξέρουν μόνο ο διαιτητής και ο VAR. Γι’ αυτό εγώ λέω ότι πρέπει να δίνονται οι διάλογοι».

…την είσοδο παικτών στην περιοχή κατά την εκτέλεση του πέναλτι (37′): «Το βλέπουμε πολύ συχνά, πολλοί παίκτες μπαίνουν μέσα. Στην Ευρώπη είναι πολύ σχολαστικοί να μην μπαίνουν μέσα ποδοσφαιριστές. Οι διαιτητές πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί».

…το ακυρωθέν γκολ του Νατέλ (47′): «Είπαμε πολλές φορές για το πρόβλημα που υπάρχει με το που μπαίνουν οι γραμμές. Πρέπει να επιλέγεται πολύ σωστά το frame. Με τις γραμμές που μπήκαν φαίνεται ότι είναι λίγο πιο μπροστά»

…το πέναλτι που ζητά η ΑΕΛ (50′): «Το χέρι του αμυντικού είναι χέρι στήριξης. Ο παίκτης δεν διογκώνει το σώμα του, είναι σε φυσική ροή το χέρι. Σωστά δεν δόθηκε παράταση».

…τη δεύτερη κίτρινη στον Σάντος (55′): «Σωστή η δεύτερη κίτρινη για μένα».

…το πιθανό οφσάιντ στο 2-0 (57′): «Πολύ οριακό. Τα σώματα είναι σχεδόν μαζί, δεν μπορούμε να ξέρουμε 100%. Με γυμνό μάτι δεν βγάζεις μάτι, μια πολύ δύσκολη φάση. Ίσως να είναι λίγο πιο μπροστά, πάμε με τον βοηθό».

…το ακυρωθέν γκολ του Εφραίμ (89′): «Και εδώ πολύ οριακή. Ίσως είναι λίγο μπροστά όπως βλέπουμε. Πρέπει να προσέχουμε να λειτουργεί σωστά το σύστημα όπως είπαμε και πριν».

…την πρώτη κίτρινη σε Λέντες (2′): «Για μένα δεν υπάρχει. Είναι ένα στιγμιαίο κράτημα. Είναι ένα άθλημα επαφών το ποδόσφαιρο».

…την πρώτη κίτρινη σε Γκαρσία (16′): «Σταματά μια υποσχόμενη επίθεση και μπορούμε να πούμε ότι είναι σωστή η κίτρινη».

…τη δεύτερη κίτρινη σε Λέντες (29′): «Φαίνεται πως τον πατάει λίγο, δεν με πείθει ούτε και αυτή. Είναι άδικη η κόκκινη. Ναι τον βρίσκει αλλά δεν είχε πρόθεση, πάει στη μπάλα και όπως πατάει, βρίσκει το παπούτσι του αντιπάλου. Πολύ αυστηρή».

…την πρώτη κίτρινη σε Μουσούντα (48′): «Δεν επιτρέπεται τα χέρια να είναι σε έκταση, σωστή η κίτρινη».

…τη δεύτερη κίτρινη σε Γκαρσία (61′): «Δεν είναι ξεκάθαρο το ριπλέι, δεν μπορώ να εκφέρω άποψη».

…τη δεύτερη κίτρινη σε Μουσούντα (69′): «Το πόδι του έχει φύγει, πάει και βρίσκει τον αντίπαλο. Δεν πάει στη μπάλα. Είναι μεταξύ κόκκινης και κίτρινης. Σωστά αποβλήθηκε».

…τη μονομαχία Χαμπαρτζουμιάν-Σεμέδο (65′): «Καμία επαφή, κανένα πέναλτι. Ο παίκτης πέφτει μόνος».

..την επαφή της μπάλας με το χέρι του Χαμπαρτζουμιάν μετά από απόκρουση του Τζουρ (77′): «Ο επιθετικός ζητάει χέρι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παράβαση. Το χέρι δεν είναι σε έκταση, δεν είναι σε αφύσικο σημείο. Προσπαθεί να το αποφύγει κιόλας».

…το χέρι του Πόποβιτς: «Με το χέρι φαίνεται να σφαλιαρίζει τη μπάλα, αλλά δεν είμαστε και 100% σίγουροι. Από το ένα πλάνο που έχουμε φαίνεται ότι ίσως να έχουμε χέρι. Θα μπορούσε να παρέμβει το VAR. Δύσκολη φάση. Για επιθετικό φάουλ δεν θεωρώ ότι υπάρχει τέτοια πίεση που να δικαιολογεί επιθετικό φάουλ. Θα ήταν καλό να είχαμε μια λήψη αντίθετη. Πάω με τον διαιτητή γιατί δεν είμαι σίγουρος».

…το πέναλτι που ζητά ο Εθνικός για χέρι (67′): «Χτυπάει στον ώμο σχεδόν, κανένα χέρι. Μάλιστα το χέρι είναι σε φυσική θέση, καμία παράβαση».

…το ακυρωθέν γκολ του Λέτσιακς (85′): «Φαίνεται πως είναι εκτεθειμένος ο παίκτης και επηρεάζει τη φάση. Οριακή και αυτή η φάση, η κάμερα δεν είναι στην ευθεία. Πάμε με τις γραμμές που έχουμε».

…το φάουλ στον Πίττα (5′): «Μαρκάρεται από πίσω. Είναι κίτρινη κάρτα γιατί από πίσω δεν πάει στη μπάλα, είναι μαρκαρίσματα που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό. Επιβεβλημένη η κίτρινη αλλά όχι κόκκινη».