Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ υποχρέωσε την ΠΑΦΟΣ F.C. στην πρωτη φετινή εντός εδρας ήττα.

Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του κυπέλλου έκανε η Ανόρθωση.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο «Στέλιος Κυριακίδης», έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-1 κόντρα στην Πάφο, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Το σκορ για τους Παφίτες άνοιξε με αυτογκόλ του Αντωνιάδη στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης, όμως η ανατροπή για την «Κυρία» ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο με τα γκολ των Πόποβιτς (51’), Αμπαρτζουμιάν (70’) και Λάζαρου (80’).

Η Πάφος στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη από τους φιλοξενούμενους και δικαίως βρέθηκε μπροστά στο σκορ. Καθοριστική στιγμή στην αναμέτρηση ήταν η αποβολή του Ρούτκο στην αρχή του δεύτερου μέρους, με την «Κυρία» να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό πλεονέκτημα που της δόθηκε. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Παλάσιος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η ρεβάνς των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένη για τις 3 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Για την ερχόμενη, 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyta η Πάφος υποδέχεται τον Απόλλωνα στο «Στέλιος Κυριακίδης» (22/01 – 17:00) και θα στερηθεί των υπηρεσιών των 2 ποδοσφαιριστων που αποβλήθηκαν, ενώ η ομάδα της Αμμοχώστου πάει στην «Αρένα» για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (24/01 – 19:00).