Η Ανόρθωσε πέρασε με νίκη επί της Δόξας στην Περιστερώνα (στιγμιότυπα)

Πέρασε από την Περιστερώνα με χαρακτηριστική ευκολία, επέστρεψε στις νίκες και στη δεύτερη θέση με 17 βαθμούς, ενώ διατήρησε και το απόλυτο μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Η Ανόρθωση αντέδρασε με εξαιρετικό τρόπο μετά την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα, κέρδισε τη Δόξα με 0-2 και βρίσκεται στο -1 από την κορυφή που βρίσκεται ο Απόλλωνας. Οι Τσίκο και Γκασάμα στο πρώτο ημίχρονο οι σκόρερ. Χωρίς βαθμό παρέμεινε η Δόξα με το πέρας και της 8ης αγωνιστικής.

Με το μαχαίρι στα… δόντια μπήκε στον αγωνιστικό χώρο η Ανόρθωση. Χωρίς διάθεση για πολλά – πολλά και με σκοπό να τελειώσει το παιχνίδι από πολύ νωρίς, οι παίκτες του Γκαγιέγο σκόραραν δις προτού συμπληρωθεί το 20λεπτο και απέκτησαν ισχυρό προβάδισμα για επιστροφή στις επιτυχίες.

Στο 10’ ο Τσίκο σκόραρε από κοντά και παρά το γεγονός ότι υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, το VAR αποκατέστησε την τάξη και επικύρωσε το γκολ του Αφρικανού επιθετικού. Προτού σταματήσουν οι πανηγυρισμού από τους φιλοξενούμενους και συνέλθουν οι γηπεδούχοι, ο Γκασάμα έγραψε το 0-2 στο 19’. Ο Τσίκο έδωσε την ασίστ και ο σκόρερ με γυριστό κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και προκάλεσε τεράστιο ενθουσιασμό στην «κυανόλευκη» κερκίδα.

Η Ανόρθωση πήγε να εκμεταλλευτεί το μπλακ άουτ των παικτών της Δόξας και έχασε ακόμα τρεις καλές ευκαιρίες για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα, όμως, οι Παρούτης, Τσίκο (δις) δεν κατάφεραν από κοντινή απόσταση να τελειώσουν από το μισάωρο το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμα ένα τετ α τετ, με τον Φερέιρα, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με την πρώτη καλή ευκαιρία της Δόξας, όταν ο Τραϊτσέφσκι με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Δεν ήταν ξέφρενος ο ρυθμός στην επανάληψη. Το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου και οι πολλές αλλαγές από τις δυο ομάδες, έριξαν αισθητά το επίπεδο. Η Ανόρθωση επιδίωξε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα παρά να ψάξει και τρίτο τέρμα και ενδεικτικό αυτού ότι οι δυο ευκαιρίες της αμμοχωστιανής ομάδας προήλθαν από τα πόδια του Κάργα, τα σουτ του οποίου αποκρούστηκαν από τον Σισκόφσκι.

Η Δόξα ήταν εκείνη που έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο β’ ημίχρονο, με τον Ναμπί. Στο 60’ ο Πακιστανός μέσος έκανε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι, ακολούθως στον ώμο του Αρμπελόδα και να καταλήγει στην αγκαλιά του. Στο 78’ ο Σαντίκ έκανε το κοντινό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ανόρθωσης ήταν και πάλι σε ετοιμότητα.

ΔΟΞΑ: Σισκόφσκι, Τραϊτσέφσκι, Γκλεόφιλο (75’ Αντουί), Νικολάι (68’ Τρούγιτς), Γιαμπερέ, Βελκόσκι, Αλσεους (75’ Σαντίκ), Αντωνιάδης, Στυλιανού (83’ Μουχάμεντ), Ασάντε, Τζετζέ (46’ Ναμπί).

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Αρμπελόδα, Ουαγκέ (92’ Κορέια), Γκαρθία, Κάργας, Τεχέρα, Φερέιρα (69’ Τζούλιου), Τιουνέ (81’ Ιωάννου), Φερέρ, Παρούτης, Γκασάμα (92’ Αντωνίου), Τσίκο (69’ Μουσοντά).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: