Η Καλλιθέα ανάγκασε την ΑΕΚ σε ισοπαλία μέσα στη Λεωφόρο

Μια ΑΕΚ που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων έμεινε στο 0-0 με την Athens Καλλιθέα στο γήπεδο της Λεωφόρου κι έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «κιτρινόμαυροι» ξύπνησαν αργά στο παιχνίδι, είχαν ορισμένες καλές ευκαιρίες για να σκοράρουν στο δεύτερο μέρος όμως δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και γνώρισαν τη δεύτερη γκέλα τους στο πρωτάθλημα μετά από αυτή με τη Λαμία. Η τυπικά γηπεδούχος Καλλιθέα στάθηκε σε ακόμη ένα εφετινό της παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία υπέροχα και με λίγη προσοχή στο φινάλε θα μπορούσε να πάρει ακόμη και τη νίκη.

H ΑΕΚ ξεκίνησε με χαμηλές… στροφές το παιχνίδι απέναντι σε μια Καλλιθέα που ήταν καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν. Στο 18’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα φάουλ σε εξαιρετική θέση, αλλά η εκτέλεση του Ντεμέτριους ήταν πολύ άστοχη. Οι «κιτρινόμαυροι» όσο κυλούσαν τα λεπτά έβγαζαν όλο και περισσότερα προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους, αδυνατώντας να απειλήσουν σοβαρά την Καλλιθέα. Η πρώτη τελική της «Ενωσης» έγινε στο 26’ όταν μετά τη σέντρα του Μάνταλου, ο Πιερό έπιασε από καλή θέση μια άστοχη κεφαλιά.

Η Καλλιθέα που ήταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της, είχε μια καλή στιγμή στο 28’ μ’ ένα σουτ του Μανθάτη από πλάγια θέση που εξουδετέρωσε ο Στρακόσια. Ενα λεπτό μετά, ο Πινέδα έκανε το λάθος για να βρεθεί σε θέση βολής ο Ντεμέτριους που σούταρε ψηλά άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ.

Στο 33’ η «Ενωση» είχε δύο διαδοχικά σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή με τους Πήλιο και Σιμάνσκι που εξουδετέρωσε με δύσκολες επεμβάσεις ο Μπερναμπέ για να ακολουθήσουν δύο σουτ του Πινέδα που κόντραραν στους αμυντικούς. Στο 36΄αποχώρησε τραυματίας για την ΑΕΚ ο Μουκουντί και πήρε τη θέση του ο Κάλενς. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ μ’ ένα μακρινό σουτ του Ελίασον που έδιωξε δύσκολα ο γκολκίπερ της Καλλιθέας.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει πιο πιεστική στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και το 52’ είχε μια καλή στιγμή με τον Πιερό να πιάνει την κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ μετά από φάουλ του Μάνταλου. Τρία λεπτά αργότερα ο Ντεμέτριους ξεπέρασε τον Βίντα και σούταρε από πλάγια θέση για να φύγει η μπάλα άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή της Καλλιθέας στο δεύτερο μέρος.

Στο 60’ ο Ελίασον βρέθηκε από πλάγια θέση απέναντι από τον Μπερναμπέ και πλάσαρε ελάχιστα έξω, σε ακόμη μια καλή στιγμή της «Ενωσης».

Στο 68’ μετά από λάθος του Πήλιου, η μπάλα έφτασε στον Μουτίνιο που ήταν μόνος του μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, αλλά ο παίκτης της Καλλιθέας αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να πλασάρει.

Η Καλλιθέα απείλησε και στο 73 όταν ο  νεοεισελθών Βαλμπουένα εκτέλεσε το φάουλ και ο Τζιάνι έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι που δεν βρήκε για λίγο στόχο.Το παιχνίδι άνοιγε σταδιακά όλο και πιο πολύ και στο 77’ ο Φερνάντες έκανε το σουτ για να αποκρούσει ο Μπερναμπέ.

Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ τα έπαιξε όλα για όλα και στο 89΄ο Τσούμπερ έκανε την κεφαλιά από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Καλλιθέα παρ΄ ολίγο να «παγώσει« τους «κιτρινόμαυρους» στο 90’ αλλά ο Στρακόσια σταμάτησε σε τετ α τετ τον Σοΐρι.

Η τελευταία ευκαιρία της «Ενωσης» να σκοράρει, χάθηκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων μ’ ένα συρτό σουτ του Φερνάντες που απομάκρυνε ο  Μπερναμπέ.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θανάσης Τζήλος. Με κίτρινες κάρτες χρεώθηκαν οι Πασαλίδης, Μότοτς, Κοϊτά, Μάνταλος, Γιόνσον και Πινέδα.

ATHENS ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μάσιμο Ντονάτι): Μπερναμπέ, Πασαλίδης (71′ Τσιβελεκίδης), Ισιμάτ, Μότοτς, Μερκάτι (66’ Ντιαγέ), Ντιμπά, Μανθάτης, Χάνουσεκ, Μουτίνιο (72΄Βαλμπουενά), Ντεμέτριους (66’ Βασιλόγιαννης), Τζιάνι (85’ Σοΐρι).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσια, Πινέδα, Βίντα, Μουκουντί (36΄Κάλενς), Πήλιος, Σιμάνσκι (65’ Γιόνσον), Περέιρα (75΄Τσιλούλης), Μάνταλος, Ελίασον (75΄Φερνάντες), Κοϊτά (65’ Τσούμπερ), Πιερό.