Η Κυπριακή Αστυνομία είπε “ΟΧΙ” για τη διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο ΓΣΠ

«ΟΧΙ» είπε τελικά η Κυπριακή αστυνομία στο ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού κυπέλλου Ελλάδος στο ΓΣΠ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η κυπριακή αστυνομία ζήτησε από την ΕΛ.ΑΣ. «στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα» του αγώνα και υπογραμμίζει ότι «οι πληροφορίες που λήφθηκαν είναι τέτοιες, που επιβάλλουν στην Αστυνομία, να μην συνηγορήσει στη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα στην Κύπρο».

Η αστυνομία απαντώντας αρνητικά και σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια του αγώνα, καταλήγει ότι δεν τίθεται και θέμα επαφών με την ΕΠΟ και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Η ανακοίνωση της κυπριακής αστυνομίας έχει ως εξής:

«Τοποθέτηση Αστυνομίας Κύπρου σχετικά με αίτημα για διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στο στάδιο ΓΣΠ

Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, η Αστυνομία Κύπρου αναφέρει ότι δεν μπορεί να απαντήσει θετικά, στο αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, για διεξαγωγή του Τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, στην Κύπρο.

Το ζήτημα απασχόλησε έντονα τα αρμόδια τμήματα της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή, που το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας. Για το σκοπό αυτό, ζητήθηκαν επίσημα από την Ελληνική Αστυνομία στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την επικινδυνότητα της εν λόγω ποδοσφαιρικής συνάντησης. Οι πληροφορίες που λήφθηκαν είναι τέτοιες, που επιβάλλουν στην Αστυνομία, να μην συνηγορήσει στη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα στην Κύπρο.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση της Αστυνομίας Κύπρου, λήφθηκε με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της δημόσιας τάξης και της ασφάλειας των πολιτών».