Η Ομόνοια επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 2-1 στο αιώνιο που είχε τέσσερις κόκκινες (στιγμιότυπα)

Πράσινο με κόκκινη απόχρωση βάφτηκε το πρώτο ντέρμπι αιωνίων της αγωνιστικής περιόδου 2023-24. Η Ομόνοια σ’ ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, κέρδισε το ΑΠΟΕΛ με 2-1 και επέστρεψε στις νίκες. Κακουλλής και Σίμιτς τα τέρματα των νικητών, μείωσε ο Εφραίμ, ο οποίος απώλεσε πέναλτι στο 0-0. Με εννέα παίκτες ολοκλήρωσαν οι δυο ομάδες τον αγώνα, με τους Μπασιρού, Σίμιτς (Ομόνοια), Ντάλσιο και Τσεπάκ να δέχονται την κόκκινη κάρτα από τον Ιταλό Aureliano Gianluca.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν από αυτά που λέμε πως δύσκολα θα ξεχαστούν γιατί τίποτα δεν έλειψε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο του λεπτό. Κερδισμένο, αλλά χαμένο πέναλτι από τον Εφραίμ (6’), «καπάκι» γκολ η Ομόνοια με τον Κακουλλή (11’) και ακολούθως αλλαγή αριθμητικών ισορροπιών λόγω αποβολής του Μπασιρού με απευθείας κόκκινη κάρτα (21’). Κι εκεί που οι «γαλαζοκίτρινοι» άρχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση, ήρθε ο Σίμιτς με πλασέ να διπλασιάσει τα γκολ του «τριφυλλιού». Ο ΑΠΟΕΛ ξαναμπήκε στο ματς όταν ο Εφραίμ με απευθείας φάουλ (44’) μείωσε και εξιλεώθηκε για το χαμένο του πέναλτι, με τον Ντάλσιο στις καθυστερήσεις να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα για χέρι και να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια, φέρνοντας και πάλι το ντέρμπι σε αριθμητική ισορροπία.

Όσοι πίστευαν ότι το δεύτερο ημίχρονο θα είχε λιγότερο σασπένς, έκαναν λάθος. Μπορεί να μην μπήκε κάποιο γκολ, όμως ευκαιρίες υπήρχαν, ενώ δεν έλειψαν ούτε και σε αυτό το 45λεπτο οι αποβολές, μια για κάθε ομάδα με τους Τσεπάκ και Σίμιτς να πηγαίνουν κι αυτοί νωρίς για μπάνιο.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους, Σιπριάνο (86’ Λέτσιακς), Σεμέδο (86’ Ζαχαρίο), Κακουλλής (76’ Ανσαριφάρντ), Μπασιρού, Σίμιτς, Λανγκ, Κούσουλος (87’ Κασάμα), Μίλετιτς, Μπέζους (27’ Χαραλάμπους).

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Πέτροβιτς (42’ Κβιλιτάια), Ντβάλι, Ζέφτε 55’ Μαρκίνιος), Εφραίμ (56 Φαουάζ), Σεμπάκ, Σούσιτς, Νταλσιο, Τομανέ (79’ Θεοδώρου), Σαρφό, Ντογκαλά (79’ Φετφατζίδης).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα