Η Πάφος F.C. επανήλθε στις νίκες δύσκολα με σημαντικό διπλό επί της ΑΕΛ (στιγμιότυπα)

Χωρίς να εντυπωσιάσει και με «χρυσή» αλλαγή και σκόρερ τον Τάνκοβιτς η Πάφος πέρασε νικηφόρα από το «Αλφαμεγα», επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA. Η φιλοξενούμενη είχε προηγηθεί με το Ναμ στο 14’ και η γηπεδούχος, που είχε δοκάρι και με το Σέρνιτς στο 13’, είχε ισοφαρίσει προσωρινά με το Γερολέμου στο 46’.

Η ΑΕΛ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και στο 13’ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Εγινε η ωραία κάθετη μπαλιά από το Γερολέμου προς το Μορέιρα που βγήκε απέναντι από τον Ιβουσιτς, αλλά το πλασέ του το απέκρουσε ο Κροάτης κήπερ. Δευτερόλεπτα αργότερα, η γηπεδούχος είχε ακόμα μία μεγάλη στιγμή, όταν το σουτ του Σέρνιτς… σταμάτησε στο δοκάρι του Ιβουσιτς.

Αντίθετα, η Πάφος ήταν πιο αποτελεσματική και στην πρώτη της ευκαιρία άνοιξε το σκορ στο 14’. Ο Ζάιρο βρήκε τον Μπότσκαϊ, αυτός έκανε την κούρσα από αριστερά και… γύρισε προς το Ναμ, που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0.

Η ομάδα της Λεμεσού προσπάθησε να αντιδράσει και στο 18’ ο Μακρής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Μία φάση οριακή, με την υπόδειξη του βοηθού διαιτητή να… επιβεβαιώνεται κι από το VAR.

Μέχρι και το πρώτο ημίωρο οι «γαλαζοκίτρινοι» συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να… απειλήσουν ιδιαίτερα την εστία της Πάφου, η οποία με την πάροδο του χρόνου κέρδισε κάποια μέτρα και είχε μία καλή στιγμή στο 34’, όταν ο Ολιβέιρα απέκρουσε το σουτ του Μπότσκαϊ.

Η Πάφος είχε ακόμα μία καλή στιγμή στο 45+2’, όταν μετά από γύρισμα του Ντράγκομιρ από αριστερά, ο Ζάιρο έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ, με την ΑΕΛ να… απαντά ένα λεπτό αργότερα, όταν μετά από σέντρα του Τζάλμα ο Μακρής έκανε την κεφαλιά, με τον Κβίντα να απομακρύνει την μπάλα προτού γίνει… απειλητική η αντίπαλός τους.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με την ομάδα του Κόσκελα να ισοφαρίζει στο 46’. Σουτ του Γερολέμου, κάπου κόντραρε η μπάλα και κατέληξε στα δίχτυα του Ιβουσιτς, για να γίνει το 1-1.

Ενα τέταρτο αργότερα καταγράφηκε η επόμενη καλή στιγμή και ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους, με το Χέντι να κάνει το σουτ και τον Ιβουσιτς να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 69’ η ΑΕΛ… απείλησε ξανά, όταν το σουτ του Μορέιρα «έφυγε» μόλις άουτ.

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να αντιδράσει ο Καρσέδο προχώρησε σε τριπλή αλλαγή στο 75’. Μάλιστα, ένας εκ των τριών ποδοσφαιριστών που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο έμελλε να δώσει τη λύση και συγκεκριμένα ο Τάνκοβιτς, ο οποίος με σουτ λίγο έξω από την περιοχή… νίκησε τον Ολιβέιρα κι έκανε το 2-1 για την Πάφο στο 81’.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν έμελλε να αλλάξει κάτι, με το τελευταίο σφύριγμα του Θεουλή να βρίσκει την Πάφο να παίρνει μία πολύ μεγάλη νίκη με 2-1, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα και συνεχίζοντας την προσπάθεια για μία θέση στην Ευρώπη, αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου.

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Φραντζής, Μπάστο, Μεντόγεβιτς, Σέρνιτς (87’ Σιλβέστρος), Μορέιρα (87’ Ανδρέου), Μακρής, Τζάλμα, Γερολέμου (70’ Μαρς), Κα (50’ Χέντι), Ντέγοεστ.

ΠΑΦΟΣ: Ιβουσιτς, Κβίντα, Γκολντάρ, Ζάιρο, Μπότσκαϊ (75’ Τουμάσι), Ικόκο (90+2’ Δημητρίου), Βαλακάρι (75’ Τάνκοβιτς – 86’ Αμπντουσαλάμοφ), Ναμ, Ντράγκομιρ, Ταβάρες, Πέπε (75’ Πελάτζιο).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: