Θα πάρουν οι Γαλάζιοι το τρίποντο για να μπουν στον προθάλαμο του Τίτλου ή οι Πράσινοι της πόλης έχουν τα δικά τους σχέδια Τίτλου;

Καλησπέρα από το γερασμένο και στον αναπνευστήρα εδώ και χρόνια Τσίρειο Στάδιο Λεμεσού, με ένα υπέροχο καιρό ιδανικό για ποδόσφαιρο.

Σε λίγο θα έχουμε ένα πραγματικό ντέρμπι με όλα τα χαρακτηριστικά ως τέτοιου. Τοπικό αφού είναι και οι 2 ομάδες της Λεμεσού αλλά και ταυτοχρόνως ντέρμπι κορυφής, όπου ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας με 49β.ΑΠΟΛΛΩΝ αντιμετωπίζει τον 4ο στη βαθμολογία με 43β. ΑΡΗ.

Οι γαλάζιοι του Alexander Zorniger μετά από 5 συνεχόμενες ισοπαλίες στο θεσμό του Πρωταθλήματος (2 στην κανονική περίοδο και 3 στα Playoffs) αντιμετωπίζουν στο τοπικό ντέρμπι κορυφής τους Πράσινους του Aleksey Shpilevsky. Η τελευταία νίκη για την ομάδα του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ήταν στις 10 Φεβρουαρίου όταν νίκησε στο άλλο τοπικό ντέρμπι την ΑΕΛ με 2-1. Οι σχεδόν 2 μήνες χωρίς νίκη είναι μεγάλο διάστημα για μία ομάδα της εμβέλειας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ και είναι σίγουρο ότι οι ποδοσφαιριστές θα κατέβουν στον αγωνιστικό χώρο καταθέτοντας ψυχή και πάθος για τη νίκη, με στόχο να ανοίξουν την ψαλίδα από τον 2ο ΑΠΟΕΛ στο +8 (ακόμα και με νίκη της ΑΕΚ στην Πάφο αύριο και άνοδο της στη 2η θέση η διαφορά θα είναι στο +7). Στο στρατόπεδο των Γαλάζιων όλοι γνωρίζουν ότι μία νίκη σήμερα θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για την κατάκτηση του 4ου τίτλου Πρωταθλήματος στην ιστορία τους, 16 ολόκληρα χρόνια μετά την κατάκτηση του το 2006 με ένα άλλο Γερμανό στον πάγκο τον Bernd Walter Stange. Με sold out την Δυτική οι Φυγάδες δημιουργούν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα έτοιμοι να σπρώξουν τους Γαλάζιους για το τεράστιο τρίποντο.

Από την άλλη οι Πράσινοι της πόλης έχουν δείξει την φετινή τους ποιότητα και κατεβαίνουν με στόχο το τρίποντο για να διατηρηθούν στα ψηλά αλλά και ταυτοχρόνως να μειώσουν τη διαφορά από τους Γαλάζιους στους 3 βαθμούς και να σκαρφαλώσουν στη 2η θέση, ανοίγοντας πλέον την όρεξη ακόμα και για τον τίτλο. Η ομάδα του Aleksey Shpilevsky η οποία δεν πρέπει πλέον να χαρακτηρίζεται ως έκπληξη γιατί απλούστατα μας έδειξε ποιος είναι ο φετινός ΑΡΗΣ ικανός για μεγάλα πράγματα, προέρχεται από 2 συνεχόμενες νίκες στα Playoffs (έχει και μία ισοπαλία στην πρεμιέρα), κατεβαίνει στο γήπεδο για να γράψει ακόμα μια ιστορία επιτυγχάνοντας μία νίκη που θα ανοίξει διάπλατα την όρεξη όχι μόνο για έξοδο στο Champion’s League αλλά ακόμα και για τον τίτλο του Πρωταθλήματος.

 

Αναμένουμε λοιπόν να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό παιγνίδι με ποιότητα, δείγμα της μέχρι σήμερα αγωνιστικής συμπεριφοράς των 2 σημερινών μονομάχων αλλά και τις κινήσεις τακτικής από τους 2 προπονητές.

Οι 11-άδες και οι αναπληρωματικοί σύμφωνα με το φύλλο αγώνος είναι: