Ιστορική στιγμή για τον ΑΡΗ και τη Λεμεσό απόψε, για τον πρωτο αγώνα σε φάση ομίλων στην πόλη

Καλησπέρα από το νέο γήπεδο Λεμεσού «αλφαμέγα» όπου σε λίγο θα ξεκινήσει ενας ιστορικος αγώνας, αυτός μεταξύ του ΑΡΗ Λεμεσού και της Rangers Γλασκόβης για την 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Απόψε είναι μία διπλή ιστορική στιγμή. Η πρώτη είναι επειδή πρώτη φορά αγωνίζεται ο ΑΡΗΣ Λεμεσού σε εντός έδρας αγώνα σε όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ταυτόχρονα γίνεται η πρώτη Λεμεσιανή ομάδα που αγωνίζεται σε αγώνα για Ευρωπαϊκό όμιλο σε γήπεδο στη Λεμεσό.

Η δεύτερη ιστορική στιγμή είναι για ολόκληρη τη Λεμεσό αφού για πρώτη φορά η ποδοσφαιρική Λεμεσός θα φιλοξενήσει αγώνα για Ευρωπαϊκό Όμιλο, αφού για δεκαετίες ήταν ο φτωχός συγγενής του Κυπριακού ποδοσφαίρου χωρίς γήπεδο κατάλληλο να φιλοξενεί Ευρωπαϊκούς αγώνες το βράδυ και καθόλου αγώνες σε φάση ομίλων. Υπενθυμίζουμε ότι ο Απόλλωνας με πέντε συμμετοχές και η ΑΕΛ  με μία συμμετοχή σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης αγωνίστηκαν στο ΓΣΠ.

Απόψε όλοι στο οικοδόμημα του ΑΡΗ είναι αποφασισμένοι να γράψουν άλλη μία χρυσή σελίδα στην 93-χρονη ιστορία τους (έχουν καταγράψει ήδη εννέα ιστορικές στιγμές μέσα σε δύο χρόνια). Οι Πρωταθλητές θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη σε φάση ομίλων Ευρωπαϊκής διοργάνωσης αλλά ταυτόχρονα να γίνουν και η πρώτη Λεμεσιανή ομάδα που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο στο  νέο γήπεδο της Λεμεσού.

Οι ποδοσφαιριστές του Aleksey Shpilevski έδειξαν και στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα για την φάση των ομίλων κόντρα στην Slavia Πράγας αλλά και στις προηγούμενες Ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τους, ότι ξέρουν να διαχειρίζονται τέτοιους αγώνες και σχεδόν πάντα σκοράρουν (μοναδική εξαίρεση ο αγώνας με την Rakow που έχασαν κλασσικές ευκαιρίες αλλά έμειναν στο μηδέν) και  θα επιδιώξουν με πάθος και προσήλωση στο πλάνο να πάρουν το πρώτο ιστορικό τρίποντο σε όμιλο της δεύτερης τη τάξη διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA το Europa League, βάζοντας στο ταμείο της ομάδας €630.000 (η ισοπαλία βάζει στο ταμείο €210.000).

Η ομάδα της Rangers δεν διανύει την καλύτερη της περίοδο, έχει αποδεσμεύσει τον προπονητή της την Κυριακή και τα ηνία της ομάδας ανέλαβε ως υπηρεσιακός προπονητής ένας παροπλισμένος ένεκα τραυματισμού ποδοσφαιριστής της ο Steven Davis. Παρόλα αυτά η δυναμικότητα της Σκωτσέζικης ομάδας είναι γνωστή και θυμίζουμε ότι στον πρώτο της αγώνα για τον όμιλο νίκησε την Real Betis με 1-0 στο Ibrox Stadium. Όπως δήλωσε εκ μέρους των ποδοσφαιριστών της ομάδας στη χθεσινή δημοσιογραφική ο James Tavernier, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν το κακό κλίμα με μία εκτός έδρας νίκη.

Στο πλευρό της ομάδας του ΑΡΗ 2500 περίπου εκδηλωτικότατοι οπαδοί τους.

Δείτε το φύλλο αγώνα με τις αρχικές 11-άδες και τους αναπληρωματικούς.