Ισόπαλο το ντέρμπι με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει τον Παναθηναϊκό στο 90’+6′ στην “Arena” (στιγμιότυπα)

Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι η ΑΕΚ και  ο Παναθηναϊκός έμειναν στο 2-2 στην «OPAP Arena» για την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι «πράσινοι» που έμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ,  έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη καθώς ανέτρεψαν το προβάδισμα της «Ενωσης» με τα γκολ που σημείωσαν οι δύο κεντρικοί τους αμυντικοί  Γουίλιαν Αράο και Τιν Γεντβάι, όμως στο φινάλε όχι μόνο δέχτηκαν την ισοφάριση, αλλά κινδύνευσαν ακόμη κα να χάσουν το παιχνίδι. Κορυφαίος παίκτης για την ΑΕΚ που είχε αυξομειώσεις στην απόδοσή της, ήταν σε ακόμη ένα παιχνίδι ο Λιβάι Γκαρσία που βρήκε δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα και ήταν μία διαρκής απειλή για την εστία του Παναθηναϊκού.

Η «Ενωση» προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλει τον ρυθμό της όμως οι «πράσινοι» είχαν καταφέρει παίζοντας με μεγάλη ένταση να την κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο ματς όταν στο 15’ μετά από κάθετη πάσα του Αράο, ο Βέρμπιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά τον σταμάτησε με προβολή ο Βίντα. Οι «πράσινοι» φάνηκαν απειλητικοί και στο 22’ μ’ ένα σουτ του Μπερνάρ έξω από τη μεγάλη περιοχή που πέρασε λίγο άουτ.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» στο 24’ το γεγονός ότι είχε «ανεβάσει» ψηλά την άμυνά του καθώς ο Σιμάνσκι βρήκε στον κενό χώρο τον Λιβάι Γκαρσία που προχώρησε ανενόχλητος και με πλασέ νίκησε τον Λοντίγκιν, γράφοντας το 1-0 για την ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα κι αφού είχαν στο 27’ μία καλή στιγμή με τον Μαντσίνι που έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ από τον Ρότα, αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων , έφτασαν στην ισοφάριση, τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Χουάνκαρ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο προωθημένος Γεντβάι, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς για το 1-1.

Στο 38’ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον ίδιο τρόπο όταν μετά το κόρνερ του Μαντσίνι ο Βέρμπιτς έπιασε την κεφαλιά για να περάσει η μπάλα άουτ. Οι ίδιοι παίκτες του Παναθηναϊκού συνεργάστηκαν και στο 41’ με τον Μαντσίνι να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Βέρμπιτς να επιχειρεί την κοντινή προβολή που δεν βρήκε για λίγο στόχο.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους (48’) ο Σιμάνσκι εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής που πέρασε δίπλα από την εστία του Λοντίγκιν. Δύο λεπτά αργότερα μετά από κόντρες στην περιοχή του Παναθηναϊκού, μπάλα στρώθηκε στον Αμραμπατ που έπιασε ένα γυριστό σουτ το οποίο έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 55’ οι παίκτες του Παναθηναϊκού ζήτησαν πέναλτι όταν ο Βέρμπιτς βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Πινέδα, αλλά ο Σουηδός, διαιτητής Μοχάμεντ Αλ Χακίμ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Στο 58’ ο Λιβάι Γκαρσία έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα του Λοντίγκιν μετά από πάσα του Τσούμπερ, αλλά κατόπιν ελέγχου στο VAR από τον Αλ Χακίμ το γκολ δεν μέτρησε καθώς στο ξεκίνημα της φάσης ο Σιμάνσκι είχε κερδίσει την μπάλα κάνοντας φάουλ στον Μπερνάρ.

Ο Παναθηναϊκός βγήκε από το σημείο αυτό στην επίθεση και στο 63’ μετά από γύρισμα του Μαντσίνι, ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε να στείλει από κοντά με προβολή την μπάλα στα δίχτυα του Στάνκοβιτς. Ωστόσο στο 66’ οι «πράσινοι» πήραν το προβάδισμα στο σκορ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, ο Κώτσιρας βρήκε με κεφαλιά τον Αραό που με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή της «Ενωσης» διαμόρφωσε το 1-2.

H ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει και στο 74’ μετά από σέντρα του Αμραμπατ, ο Λιβάι Γκαρσία έπιασε μια κεφαλιά που πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Σιντιμπέ ήταν αυτός που πέρασε την μπάλα στον Λιβάι Γκαρσία που έκανε από καλή θέση ένα άστοχο σουτ.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η ΑΕΚ άρχισε να εντείνει τις προσπάθειές της για να φτάσει στην ισοφάριση και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων κέρδισε πέναλτι όταν σε σουτ του Λιβάι Γκαρσία, η μπάλα βρήκε από κοντά στο χέρι του Ζέκα. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος  Λιβάι Γκαρσία που με δυνατό σουτ έφερε το ματς στα ίσια (2-2). Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει τη νίκη με τον Μάνταλο να κάνει το συρτό σουτ, τον Λοντίγκιν να κάνει την σπουδαία απόκρουση και στη συνέχεια τον Βαγιαννίδη να σταματάει το πλασέ του Αραούχο προς την ανυπεράσπιστη εστία του Παναθηναϊκού.

Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι: Μαντσίνι, Γκατσίνοβιτς, Κάλενς και Σιμάνσκι.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Κάλενς, Σιντιμπέ, Αμραμπατ (79’ Ελίασον), Σιμάνσκι (79’ Πισάρο), Πινέδα (63’ Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς (63’ Αραούχο), Γκαρσία, Τσούμπερ (79΄Γιόνσον).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιανίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (78’ Μλαντένοβιτς), Μπερνάρ (78’ Ζέκα), Κώτσιρας, Βιλένα, Μαντσίνι (75’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (85’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (75’ Λημνιός).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: