Καταιγιστική η ΑΕΚ, έριξε πεντάρα στην Καρμιώτισσα και ανεβαίνει βαθμολογικά (στιγμιότυπα)

Με τον Φραν Σολ σε τρομερά κέφια και ακόμη ένα χατ τρικ, η ΑΕΚ νίκησε την Καρμιώτισσα στη Λάρνακα με 5-0, επέστρεψε στις νίκες και έφτασε τους 12 βαθμούς. Εκτη ήττα για την ομάδα των Πολεμιδιών που είναι κολλημένη στους 2 βαθμούς.

Δύο σουτ ένα για κάθε ομάδα στο πρώτο τρίλεπτο χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά. Στο 10’ το σουτ του Ντίεμερς πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αντός και ήταν το έναυσμα για τους «κιτρινοπράσινους».

Ο διαιτητής Χατζηγεωργίου στο 15’ καταλόγισε πέναλτι για χέρι στην περιοχή από τον Νεοφύτου. Ο Φραν Σολ ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του στο 17’.

Ενα λεπτό αργότερα ο ίδιο εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Αντός μετά το σουτ του Φαράζ και από κοντά έγραψε το 2-0.Στο 28’ ο Ντιεμέρς από διαγώνια θέση προσπάθησε να νικήσει για τρίτη φορά τον Αντός όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η Καρμιώτισσα στο 36’ είχε τελική μετά από ώρα με το σουτ του Ντούμπια να καταλήγει στον Πίριτς.

Λίγο πριν το ημίχρονο Τόνγκια έκανε την σέντρα, ο Σολ με τακουνάκι πήγε να νικήσει τον Αντος όμως έπεσε στην γωνιά και μπλόκαρε την μπάλα.

Στις καθυστερήσεις ο Κοβάσεβιτς είδε την κόκκινη κάρτα για κτύπημα στον Λέδες και αποβλήθηκε.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή και στο Β’ ημίχρονο και στο 60’ έφτασε σε ακόμη με σκόρερ ξανά τον Σολ που ολοκλήρωσε το χατ τρικ με πλασέ στην απέναντι γωνιά.

Ο Τόνκια στο 67’ είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά το γύρισμα το Τόμοβιτς και από τα δύο μέτρα κατάφερε να την στείλει πάνω από τα δοκάρια. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 70’ είχε τελική προσπάθεια στο δοκάρι, μετά από δυνατό σουτ.Τελικά το 4-0 δεν άργησε αφού στο 75’ ο Ντιεμέρς με ωραίο σουτ νίκησε τον Αντός, δίνοντας διαστάσεις στην νίκη της ομάδας του.

Στο 78’ ο Ντιεμέρς θα μπορούσε να χρηστεί σκόρερ όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Ενα λεπτό αργότερα ο διαιτητής έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Μπρούνο Γκάμα για επικίνδυνο φάουλ όμως μετά από εξέταση στο VAR πήρε πίσω την απόφαση του.

Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Ανταμ Γκιούρσκο στο 88’ με πλασέ.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιονκού, Τόμοβιτς, Λέδες, Τόνκια (Γκιούρσκο 78΄), Σόλ (Τρισκόφσκι 85’), Φαράζ (Σάντος), Γκαρσία (Σάντσες 78’), Καπτούμ, Ρομπέρζ, Ντιεμέρς (Γκάμα 78΄).

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Αντός, Μαλόνε, Ντούμπια (Λουκίλι 46’), Νεοφύτου (Μπενεζέτ 82’), Φούρ (Γκραντινάρου 74’), Παντελή, Ρόσι, Χριστοφόρου, Μπεν Σαλάμ (Νιούμπορτ 46’), Κοβάσεβιτς, Σουκ.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: