Κύπελλο: Γαλάζια απόψε η Λεμεσός αφού ο Απόλλωνας απέκλεισε την ΑΕΛ (στιγμιότυπα)

Τέλος αγώνα στο ‘’αλφαμέγα’’με τον Απόλλωνα να πετυχαίνει τεράστια νίκη πρόκριση επί της ΑΕΛ με  σκορ 3-1 και να παίρνει την πολυπόθητη πρόκριση στους ‘’8’’ του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει στις 29 Φεβρουαρίου εδώ στο ‘’αλφαμέγα’’ με την παρουσία των χιλιάδων φιλάθλων του την ΑΕΚ σε μονό αγώνα.

Οι “Γαλάζιοι” έδειξαν από την έναρξη του αγώνα ότι είχαν περισσότερη διάθεση να κρατήσουν μπάλα και να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως δεν ήταν τέτοιες που να δημιουργήσουν προβλήματα στην εστία του Ανέστη.

Σταδιακά η ΑΕΛ προσπαθούσε να ισορροπήσει τον αγώνα όμως αυτό επιτεύχθηκε μόνο σε μικρά χρονικά διαστήματα.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε σε ένα αγωνο 0-0 μία κάθετη πάσα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΛ του Χαμπου προς τον Valbuena έφερε τον Γάλλο σε τετ α τετ με τον Ανέστη και με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 1-0 για τους “γαλάζιους”.

Το 1-0 ήταν και το σκορ του Α’ ημιχρόνου.

Με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου η ΑΕΛ έβαλε πίεση ψηλά κρατούσε την μπάλα όμως δεν ήταν επικίνδυνη για την εστία του Leeuwenburgh.

Στα μέσα του ημιχρόνου ο Απόλλωνας κέρδισε ξανά μέτρα και προσπαθούσε να απειλήσει την εστία της ΑΕΛ, όμως οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν ακίνδυνες.

Ο αγώνας κυλούσε στον ρυθμο που βόλευε τον Απόλλωνα και ο χρόνος περνούσε υπέρ του. Μέχρι που φθάσαμε στο τελευταίο 5-λεπτο όπου ξαφνικά ο αγώνα πήρε μια άγρια ομορφιά.

Πρώτα στο 87′ ο Djalma ανέτρεψε τον Φιλιωτη εντός περιοχής  ο διαιτητής έδειξε παίζετε όμως με παρέμβαση του VAR έδωσε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Marques στο 90′ πετυχαίνοντας το 2-0.

Στο 90′ + 4′ η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μαλεκιδη και με εύστοχη εκτέλεση ο Minchev μείωσε σε 2-1, δίνοντας αγωνία για τα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Όμως στο 90’+5′ ο Margues είχε διαφορετική άποψη και με μία προσωπική ενέργεια βρέθηκε μόνος στην περιοχή και πλασαρε εύστοχα τον Ανέστη πετυχαίνοντας το 3-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: