Κύπελλο Ελλάδας: Εμειναν στο 0-0 ΑΕΚ και Αρης στον πρώτο αγώνα στην «OPAP Arena»

Η ΑΕΚ και ο Αρης έμειναν στο 0-0 στην «OPAP Arena» στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και η πρόκριση στα προημιτελικά θα κριθεί στη ρεβάνς που θα  γίνει την προσεχή Τετάρτη (17/1) στο «Κλεάνθης Βικελίδης» . Η «Ενωση» κινήθηκε στα… ρηχά νερά και τελείωσε το ματς χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς που είχαν τρεις καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος για να πάρουν τη νίκη.

Η ΑΕΚ πήρε από την αρχή του ματς την μπάλα στα πόδια της, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ του Κουέστα. Ο Αρης προσπάθησε να απειλήσει στο 13’ με τον Σαβέριο να βγάζει σε θέση βολής τον Μορόν, αλλά πριν αυτός σουτάρει τον σταμάτησε ο Μήτογλου.

Η μορφή του αγώνα όσο κυλούσαν τα λεπτά στο πρώτο μέρος παρέμεινε η ίδια με την «Ενωση» να έχει μία ανούσια υπεροχή και τους Θεσσαλονικείς να  ψάχνουν μια καλή αντεπίθεση όπως αυτή που «έβγαλαν» στο 28’ όταν ο Οντουμπάτζο μπήκε γρήγορα  στην περιοχή του Αθανασιάδη, αλλά σούταρε πάνω στον Σιμάνσκι. Από το σημείο αυτό και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους έγινε μόνο μια αξιόλογη φάση μ’ ένα μακρινό σουτ του Τσούμπερ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αρη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή στιγμή για την ΑΕΚ, όταν ο Πόνσε έκανε στο 48’ το σουτ λίγο έξω από την περιοχή του Αρη, για να περάσει η μπάλα ελάχιστα άουτ. Η «Ενωση» έδειχνε πιο ζωηρή στην επανάληψη  και μάλιστα με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Αλμέδα έριξε στο ματς το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας του, Γκαρσία, Αραούχο και Αμραμπατ σε μία κίνηση για βρει η ομάδα του το ταχύτερο το γκολ. Ωστόσο αυτός που είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς ήταν ο Αρης στο 68’ όταν ο Ζουλ έβγαλε τον Μορόν απέναντι από τον Αθανασιάδη, αλλά ο Ισπανός στράικερ πλάσαρε άστοχα. Στο 70’ ο Αραούχο έκανε το γυριστό μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Αρη, αλλά έβαλε την προβολή ο Οντουμπάτζο και η μπάλα πέρασε σε κόρνερ.

Ο Αρης έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία στο 74’ με τον Ζαν Ζουλ να κάνει το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, υποχρεώνοντας τον Αθανασιάδη σε μια σπουδαία απόκρουση. Στη φάση αυτή ο Καμερουνέζος χαφ τραυματίστηκε στον τετρακέφαλο και αποχώρησε με λυγμούς από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο 79’ οι Θεσσαλονικείς πλησίασαν ξανά στο γκολ όταν μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Νταρίντα, ο Φαμπιάνο έπιασε μια κεφαλιά που δεν βρήκε για λίγο στόχο. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του αγώνα αφού μέχρι το φινάλε καμία από τις δύο ομάδες δεν φάνηκε απειλητική.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σλοβένος Ματέι Γιουγκ. Κίτρινη κάρτα είδε μόνο ο Σουλεϊμάνοφ.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (46’ Γκατσίνοβιτς), Σιμάνσκι, Μήτογλου, Πήλιος, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον (60’ Αμραμπατ), Τσούμπερ (60’ Αραούχο), Πισάρο (69’ Πάολο Φερνάντες), Πόνσε (60’ Λιβάι Γκαρσία).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Ζουλ (77’ Φετφατζίδης) , Τζούρασεκ (72’ Ντουκουρέ), Σαβέριο (54’ Παναγίδης), Σουλεϊμάνοφ, Μορόν (77’ Ζαμόρα).