Κύπελλο Ελλάδας: Ισόπαλος ο πρωτος αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού (στιγμιότυπα)

Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το ντέρμπι για τον πρωτο αγώνα του Κυπέλλου μεταξύ του  Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού Πειραιώς στο γήπεδο της ”Λεωφόρου” και η ομάδα που θα προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδα θα «βγει στη ρεβάνς που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη (17/1) το «Γ. Καραϊσκάκης».

Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και προηγήθηκαν με τον Αλεξανδρόπουλο όμως το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους «πράσινους» που ισοφάρισαν με τον Ιωαννίδη, χάνοντας άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες στο φινάλε για να πάρουν τη νίκη.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά την αναμέτρηση και είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη τελική καταγράφηκε στο 18’ από πλευράς «πρασίνων» μ’ ένα σουτ του Μπερνάρ μέσα από την περιοχή των Πειραιωτών που πέρασε αρκετά άουτ. Ο Ολυμπιακός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 25’ όταν ο Ρίτσαρντς έκλεψε την μπάλα από τον Γεντβάι για να φτάσει αυτή στον Μασούρα που έκανε το σουτ από εξαιρετική θέση για να μπλοκάρει ο Λοντίγκιν. Στο 29’ οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα με τον Μασούρα που προσπάθησε να βρει στο δεύτερο δοκάρι τον Ρίτσαρντς για να προλάβει να απομακρύνει την τελευταία στιγμή ο Κώτσιρας.

Στο 35’ ο Παναθηναϊκός οδηγήθηκε σε αναγκαστική αλλαγή καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις ο Τζούριτσιτς κι έδωσε τη θέση του στον Μαντσίνι. Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην περιοχή του Πασχαλάκη και στο 39 ο Αϊτόρ αναγκάστηκε σ’ ένα μακρινό σουτ που πέρασε αρκετά έξω από τα «ερυθρόλευκα» γκολπόστ. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ιωαννίδη να δοκιμάσει το πόδι του εκτός περιοχής για να μπλοκάρει αυτή τη φορά  ο Πασχαλάκης.

Τελικά αυτός που άνοιξε το σκορ ήταν ο Ολυμπιακός στο 45’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καρβάλιο και αδυναμία των αμυντικών του Παναθηναϊκού να απομακρύνουν, η μπάλα στρώθηκε στη μικρή περιοχή στον Αλεξανδρόπουλο που με αριστερό γυριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Λοντίγκιν για το 0-1. Μάλιστα ο νεαρός χαφ δεν πανηγύρισε το γκολ καθώς είναι πρώην παίκτης των «πράσινων».

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Φατίχ Τερίμ έριξε στο ματς τους Σπόραρ και Βέρμπιτς σε μία προσπάθεια η ομάδα του να γίνει πιο επιθετική και να φτάσει στην ισοφάριση. Μάλιστα στο 53’  ο Βέρμπιτς είχε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή που έφυγε ψηλά άουτ. Οι «πράσινοι» ήταν πιο επιθετικοί στο δεύτερο μέρος απέναντι σ’ έναν Ολυμπιακό που πρόσεχε περισσότερο την άμυνά του.  Η πίεση του Παναθηναϊκού έφερε καρπούς στο 65’ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαντσίνι, ο Ιωαννίδης έστειλε με καρφωτή κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα των Πειραιωτών για το 1-1.

Μετά την ισοφάριση που δέχτηκε ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν είχε τις λύσεις για να βάλει δύσκολα στην άμυνα των «πράσινων». Στο 85’ ο Φορτούνης έκανε το δυνατό σουτ για να σταματήσει η μπάλα στο πόδι του Αράο στην πρώτη επικίνδυνη κάθοδο του Ολυμπιακού στην περιοχή του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός κυνήγησε το δεύτερο γκολ που θα του έδινε τη νίκη και το προβάδισμα της πρόκρισης και στο 91’ έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μετά την κόντρα στο σουτ του Μαντσίνι, η μπάλα στρώθηκε στον Ιωαννίδη που σούταρε από κοντά, ψηλά άουτ. Στο 94’ ο Παναθηναϊκός έχασε κι άλλη ευκαιρία με τον Πασχαλάκη να σταματάει σε τετ α τετ από πλάγια θέση, τον Βέρμπιτς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν o Αυστριακός Γιούλιεν Βάινμπεργκερ. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Ρέτσος, Καμαρά και Βέρμπις.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Πέρεθ (60΄ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46’ Σπόραρ), Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Τζούριτσιτς (37’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (61’ Κίνι), Εσε, Αλεξανδρόπουλος (61’ Μαντί Καμαρά), Καρβάλιο, Μασούρας (73’ Φορτούνης), Ρίτσαρντς (56’ Ποντένσε), Ναβάρο (73΄Γόβετιτς).