Κύπελλο Ελλάδας: Ο Αρης στους ”8” αφού απέκλεισε την ΑΕΚ στα πέναλτι!

Με ήρωα τον αρχηγό του Χουλιάν Κουέστα που απέκρουσε δύο πέναλτι, των Βίντα και Πόνσε, ο Αρης επικράτησε με 4-2 στη διαδικασία της «ρώσικης ρουλέτας» της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Το ματς ήταν δραματικό και ολοκληρώθηκε με 1-1 στην κανονική του διάρκεια και στην ημίωρη παράταση με την «Ενωση» να ανοίγει το σκορ με τον Γκατσίνοβιτς στην εκπνοή του πρώτου μέρους και τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν με τον Μορόν στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους. Η πρώτη αναμέτρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια είχε ολοκληρωθεί 0-0. Στη φάση των «8» ο Αρης θα αντιμετωπίσει  τον νικητή του Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός. Το πρώτο ματς έληξε 1-1 στη Λιβαδειά και η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Πέμπτη (18/01) στον Βόλο.

Στο 11’ ο Βίντα έστειλε με κοντινό πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Αρη, αλλά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο Κροάτης στόπερ της ΑΕΚ ήταν σε θέση οφ-σάιντ.  O Βίντα απείλησε ξανά στο 20’ όταν πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μάνταλου για να απομακρύνει την τελευταία στιγμή ο Μπράμπετς. Στο 26’ πέτυχε γκολ και ο Αρης με τον Μορόν, αλλά ούτε αυτό μέτρησε καθώς ήταν οφ σάιντ ο Ισπανός στράικερ.  Η ΑΕΚ είχε κι άλλη ευκαιρία στο 32΄ πάλι με τον Βίντα που πλάσαρε από κοντά για να διώξει ο Κουέστα. Ο Βίντα θα μπορούσε να σκοράρει και στο επόμενο λεπτό όταν σούταρε από καλή θέση για να περάσει η μπάλα ελάχιστα άουτ.  Στο 38’ έγινε αναγκαστική αλλαγή ο Μπράμπετς που είχε συγκρουστεί νωρίτερα με τον Κουέστα για να περάσει στη θέση του ο Ρόουζ.

Τελικά η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου και αδυναμία των παικτών του Αρη να απομακρύνουν, ο Γκατσίνοβιτς με γυριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, έκανε το 0-1.

Ο Αρης που μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, έφτασε στην ισοφάριση στο 58’ με καρφωτή κεφαλιά του Μορόν μετά από εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση του Σουλεϊμάνοφ.  Η ΑΕΚ προσπάθησε να «απαντήσει« και στο 68’ ο Μάνταλος έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Κουέστα. Στο 82’ η «Ενωση» είχε κι άλλη καλή ευκαιρία με τον Αμραμπατ που σούταρε άουτ από εξαιρετική θέση. Ο Αρης που έπαιζε με αντεπιθέσεις, είχε μια καλή στιγμή στο 85’ όταν ο Αθανασιάδης πρόλαβε και σταμάτησε την τελευταία  στιγμή τον Σουλεϊμάνοφ. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ ήταν πιο επιθετική, κυνηγώντας το δεύτερο γκολ που θα της έδινε την πρόκριση, αλλά δεν τα κατάφερε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 105’ οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Ρόουζ μετά από σουτ του  Πόνσε, αλλά ο Μαυροβούνιος, Νίκολα Νταμπάνοβιτς αφού συμβουλεύτηκε και το VAR, διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης η ΑΕΚ έπαιξε με δύο φορ, τους Πόνσε και Φαν Βέερτ απέναντι σ’ έναν Αρη που έψαχνε μια καλή στιγμή στην κόντρα για να σκοράρει. Τελικά το γκολ δεν ήρθε από καμία πλευρά με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου νικητής με 4-2 ήταν ο Αρης.

Τα πέναλτι

Φαμπιάνο: 1-0

Βίντα: Αποκρούει ο Κουέστα

Μορόν: 2-0

Φαν Βέερτ: 2-1

Φετφατζίδη: άουτ

Πόνσε: Αποκρούει ο Κουέστα

Νταρίντα: 3-1

Πινέδα: 3-2

Βερστράτε: 4-2

Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Σιντιμπέ, Ρότα, Φαμπιάνο, Πήλιος, Οντουμπάτζο, Μάνταλος, Πισάρο και Αθανασιάδης.

ΑΡΗΣ (Ακης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (38’ Ρόουζ), Μοντόγια (106’ Φεράρι), Τζούρασεκ (90’ Βερστράτε), Ντουκουρέ (53’ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (53’ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ: (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (62’ Πήλιος), Βίντα, Μήτογλου, Ρότα (73’ Αραούχο), Γιόνσον, Αμραμπατ (82’ Πισάρο), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (106’ Φαν Βέερτ), Μάνταλος (82’ Φερνάντες), Τσούμπερ (73’ Πόνσε).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: