Κύπελλο Ελλάδας: Ο Παναθηναϊκός πέταξε εξω τον Ολυμπιακό Πειραιώς στα πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας στα πέναλτι με 6-7 του Ολυμπιακού Πειραιώς στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε 0-0 στην κανονική του διάρκεια και σε συνδιασμό με το 1-1 του 1ου αγώνα που έγινε στο ”Απόστολος Νικολαϊδής” οδηγήθηκε στην παράταση.

Οι «πράσινοι» που είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες στο ματς, θα αντιμετωπίσουν στους «8» τον Ατρόμητο. Οι Πειραιώτες που ήταν σε ακόμη ένα σημαντικό παιχνίδι τους αρκετά υποτονικοί, έμειναν «ζωντανοί» στην κανονική διάρκεια του αγώνα χάρις σε τρεις έξοχες επεμβάσεις του Πασχαλάκη. Η πρώτη κόντρα των δύο ομάδων πριν μια εβδομάδα στη Λεωφόρο είχε τελειώσει ισόπαλη 1-1.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετές δυνατές μονομαχίες με τους «πράσινους» να έχουν την πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης στο 14’ με μια κεφαλιά του Σπόραρ μετά από σέντρα του Μαντσίνι που εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης. Οι παίκτες των δύο ομάδων πάντως έπαιζαν πολύ προσεχτικά με αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Στο 38’  ο Μπερνάρ έκανε την κάθετη πάσα στον Σπόραρ, αυτός από τα όρια της περιοχής προσπάθησε με τακουνάκι να βρει τον Μαντσίνι, αλλά σταμάτησαν την πορεία της μπάλας οι αμυντικοί του Ολυμπιακού. Ενα λεπτό αργότερα ο Βέρμπιτς σκόραρε με κεφαλιά, αλλά ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του Ολυμπιακού και το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ. Στο 42’ οι «πράσινοι» είχαν ακόμη μία καλή στιγμή όταν μετά τη σέντρα του Χουάνκαρ ο Μαντσίνι έπιασε αμαρκάριστος ένα σουτ στο δεύτερο δοκάρι με την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 48’ μετά από φάουλ του Φορτούνη που έφερε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Ντόη έπιασε την κεφαλιά για να μπλοκάρει ο Λοντίγκιν. Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά τη σέντρα του Χουάνκαρ από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Μπερνάρ γύρισε την μπάλα στον Μαντσίνι που από το ύψος της περιοχής σούταρε ψηλά άουτ.

Ο Ολυμπιακός που ήταν πιο κεφάτος στο δεύτερο μέρος είχε στο 59’ ένα καλό σουτ του Φορτούνη μέσα από τη μεγάλη περιοχή που εξουδετέρωσε με ετοιμότητα  Λοντίκγιν. Οι Πειραιώτες απείλησαν και στο 65′ όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Ποντένσε που τροφοδότησε τον Μασούρα για να σουτάρει αυτός πάνω από την εστία του Λοντίγκιν. Στο 74΄οι «ερυθρόλευκοι βγήκαν στην κόντρα με τον Μασούρα να γυρίζει στο σημείο του πέναλτι προς τον Ναβάρο για να διώξει την τελευταία στιγμή ο Λοντίγκιν.

Ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο γκολ στο 81’ με τον Κώτσιρα να πασάρει με το τακουνάκι προς τον Σπόραρ που σούταρε από κοντά με το αριστερό για να διώξει δύσκολα ο Πασχαλάκης.  Στο 86’ συνεργάστηκαν ο Ροντινέι με τον Φορτούνη, ο τελευταίος γύρισε προς τον επερχόμενο Μασούρα που σούταρε άστοχα μέσα από τη μεγάλη περιοχή των «πράσινων».

Στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πασχαλάκης έκανε  ακόμη μια καταπληκτική απόκρουση στο ματς, διώχνοντας ένα γυριστό σουτ του Βέρμπιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Μετά από αυτό το ματς πήγε στην παράταση και στο 100’ ο Ολυμπιακός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν ο Ποντένσε πέρασε την πάσα προς τον Γόβετιτς που έπιασε την κοντινή κεφαλιά για να περάσει η μπάλα άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός είχε ένα συρτό σουτ του Ορτέγκα μέσα από την περιοχή που απέκρουσε ο Λοντίγκιν.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης δεν έγινε κάτι το αξιόλογο και ο νικητής του παιχνιδιού κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί νικητής αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός επικρατώντας με 7-6 με τον Μαντί Καμαρά να χάνει το τελευταίο πέναλτι για τους «ερυθρόλευκους» στέλνοντας το πέναλτι που εκτέλεσε άουτ.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Αϊτόρ: 1-0

Ροντινέι: 1-1

Ρούμπεν Πέρεθ: 2-1

Ζέλσον: 2-2

Αράο: 3-2

Γιόβετιτς: 3-3

Γεντβάι: 4-3

Ποντένσε: 4-4

Μλαντένοβτς: Αποκρούει ο Πασχαλάκης

Καρβάλιο: Αποκρούει ο Λοντίγκιν

Κώτσιρας: 5-4

Βρουσάι: 5-5

Βαγιαννίδης: 6-5

Ορτέγκα: 6-6

Σένκεφελντ: 7-6

Καμαρά: άουτ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ολλανδός, Ντένις Χίγκλερ. Με κίτρινες κάρτες παρατηρήθηκαν οι Μπερνάρ, Καμαρά, Ποντένσε, Εσε, Μαντσίνι και Πέρεθ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Μπιανκόν (115’ Ιμπόρα), Ορτέγκα, Εσε (100’ Καρβάλιο) , Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (63’ Ποντένσε), Φορτούνης (115’ Βρουσάι), Μασούρας (90’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (106’ Ζέλσον).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ( 96’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (66’ Ζέκα), Μπερνάρ (66’ Ρούμπεν Πέρεθ) , Μαντσίνι (105’ Ακαϊντίν), Βέρμπιτς (98’ Αϊτόρ), Σπόραρ (105’ Σένκεφελντ).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: