Κύπελλο: Η ΑΕΚ Λάρνακας προκρίθηκε στο β’ γύρο, αφού απέκλεισε τον Αχυρώνα Ονήσιλο (στιγμιότυπα)

Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Αχυρώνα Ονήσιλο και  προκρίθηκε στο β’ γύρο του κυπέλλου Coca Cola. Η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε με 3-2 στην «Αρένα» με εκτεταμένο ροτέισον και στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα. Τρισκόφσκι, Λόπες και οι σκόρερ Γκιούρτσο τα τέρματα των νικητών, μείωσαν στο γκολ οι Θωμά (2-1) και Καισερλίδης (3-2).

Με γρήγορο τέρμα του Ιβάν Τρισκόφσκι η ΑΕΚ έβαλε τις βάσεις για τη νίκη πρόκριση. Ο Σκοπιανός στο 7ο λεπτό εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του αντιπάλου και με κοντινή προβολή πέτυχε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του.

Η ομάδα του Ολτρα είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 10’ σκόραρε με τον Λόπες, όμως, το γκολ ακυρώθηκε αφού ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε το χέρι. Στο 20’ ο ΑΧΟΝ κατέγραψε την πρώτη του ευκαιρία με τον Κωνσταντίνου, ωστόσο ο Ερερίν έδιωξε σε κόρνερ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο ου ημιχρόνου, οι δυο ομάδες έχασαν από μια ευκαιρία, οι κιτρινοπράσινοι με τον Λόπες στο 42’ και οι φιλοξενούμενοι στο 44’ με τον Μίλσεβιτς. Εντούτοις στην επόμενη φάση και στο ίδιο λεπτό (44’) ο Λόπες στην τρίτη του απόπειρα σκόραρε με το κεφάλι για το 2-0.

Με διάθεση να επιτεθεί, να μειώσει και να μπει στη διεκδίκηση της πρόκρισης εμφανίστηκε στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ο ΑΧΟΝ. Στο 46’ ο Καισερλίδη επιχείρησε το δυνατό σουτ και υποχρέωσε τον Ερερίν σε απόκρουση, ενώ στο 53’ ο Θωμά, ο οποίος μπήκε στο γήπεδο λίγα λεπτά προηγουμένως με ωραίες κινήσεις και σουτ σκόραρε για το 2-1.

Ωστόσο δεν το χάρηκαν για πολύ το γκολ τους οι φιλοξενούμενοι, αφού στο 57’ ο Γκιούρτσο με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Τζούριτς για το 3-1.

Το τρίτο τέρμα της ΑΕΚ έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά. Το παιχνίδι δεν έχασε το ρυθμό του με τις δυο ομάδες να δείχνουν συμβιβασμένες. Στο 88’ ο Γκάμα με εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο έξω, ενώ στις καθυστερήσεις ο ΑΧΟΝ σκόραρε με τον Καϊσερλίδη και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

ΑΕΚ (Χοσέ Λουΐς Ολτρα): Ερέριν, Γκαλιόλο, Μιλιτσεβιτς, Καψής, Σάντος, Πέρε Πόνς (46’ Γκάμα), Μάμας, Τρισκόφσκι, Σάντσες (46’ Λαός), Γκιούρσκο, Λόπες.

ΠΟ ΑΧΥΡΩΝΑΣ ΟΝΗΣΙΛΟΣ (Ντάνιελ Πράνιτς): Τζούριτς, Κωνσταντίνου, Σεμέδο, Νίντσεβιτς, Καϊσερλίδης, Θεοδωσίου (46’ Θωμά), Νικολάου (46’ Ντο Σάντος), Χατζηκωνσταντή, Κούτσακος (59’ Λεμέσιος), Παπαγεωργίου.

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα!