Μεγάλη νίκη με ανατροπή για την ΑΕΚ επί του ΑΡΗ (στιγμιότυπα)

Σπουδαία νίκη για την ΑΕΚ επί του Aρη με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή, με την ομάδα της Λάρνακας να συνεχίζει το ανέβασμά της με τον Ραν Μπεν Σιμόν στον πάγκο.

Απογοήτευσε ο Aρης ο οποίος άνοιξε το σκορ μόλις στο 6’ αλλά μετά ήταν παθητικός στο γήπεδο, δεν απείλησε με την ΑΕΚ να παίρνει μία δίκαιη νίκη.

Η ΑΕΚ αρχικά ισοφάρισε με τον Σολ από το σημείο του πέναλτι στο 57’ ενώ νωρίτερα ο Βανά απόκρουσε το πρώτο πέναλτι του Ισπανού, πατούσε όμως γραμμή και έτσι είχαμε επανάληψη.

Η ολική ανατροπή ήρθε με αυτογκόλ του Καζού στο 75’ ο οποίος έβαλε την προβολή σε παράλληλο γύρισμα του Γκιούρτσο, έστειλε όμως τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Με τη νίκη της, η ΑΕΚ επανήλθε ξανά στην έκτη θέση με 23 βαθμούς και βλέπει ακόμη ψηλότερα, με τον Aρη να μένει στους 29 βαθμούς.

Πριν προλάβουν καλά καλά οι δύο ομάδες να… μετρήσουν τον αντίπαλό τους, ο Aρης άνοιξε το σκορ παγώνοντας την Αρένα.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 6’, ο Ουρόσεβιτς με δυνατή κεφαλιά πέτυχε το τέρμα μη αφήνοντας κανένα περιθώριο στον Πίριτς.

Παρά το γεγονός του γρήγορου τέρματος, ήταν η ΑΕΚ που ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα με τον Aρη να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα και να βγει σωστά μπροστά.

Στο 11’ οι γηπεδούχοι είχαν σπουδαία φάση για να ισοφαρίσουν, με τον Πέρε Πονς να υποδέχεται δεξιά την κάθετη πάσα, να μπαίνει στην περιοχή και να κάνει το παράλληλο γύρισμα όμως δύο επερχόμενοι παίκτες της ΑΕΚ να μην προλαβαίνουν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 20’ ένα σουτ του Τόνκγια πέρασε απελπιστικά έξω ενώ δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ είχε τη δεύτερη σπουδαία φάση της στο πρώτο ημίχρονο, με τον Πέρε Πονς να κάνει ένα απευθείας μονοκόμματο σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτη ημίχρονο, με τον Αρη να πετυχαίνει ένα γρήγορο τέρμα και μετά να προσπαθεί να διαφυλάξει το υπέρ του αποτέλεσμα και με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο και τις φάσεις αλλά να μην μπορεί να ισοφαρίσει.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Αρη να μπαίνει επιθετικά θέλοντας να αιφνιδιάσει ξανά την ΑΕΚ.

Στο 47’ ο Μαγιαμπέλα είχε ένα εξαιρετικό παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά αλλά δεν πρόλαβε παίκτης του Αρη να βάλει την προβολή, ενώ ο ίδιος παίκτης μετά δοκίμασε ένα μακρινό διαγώνιο σουτ, ήταν όμως εξαιρετικά άστοχο.

Στο 53’ όμως ο Γκομίς με ένα άτσαλο μαρκάρισμα ανέτρεψε τον Ρομπέρζ με την ΑΕΚ να κερδίζει το πέναλτι. Ενα πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Φραν Σολ, δεν είχε αρκετή δύναμη και ο Βανά απόκρουσε πέφτοντας σωστά στην αριστερή του γωνιά!

Ομως ο Βανά ήταν μπροστά από τη γραμμή με αποτέλεσμα να επαναληφθεί το πέναλτι, και στη δεύτερη εκτέλεση ο Φραν Σολ στο 57’ ήταν εύστοχος για το 1-1!

Η ΑΕΚ μετά το τέρμα είχε τον έλεγχο του αγώνα με τον Αρη να προσπαθεί να βρει τα πατήματά του αλλά να μην μπορεί να απειλήσει.

Σο 62’ ο Ντίεμερς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα χτύπησε σε συμπαίκτη του και πέρασε έξω, ενώ στο 69’ μετά από διώξιμο του Βανά, ο Λέδες έκανε το μακρινό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πολύ μακριά από την εστία του Αρη.

Η υπεροχή όμως της ΑΕΚ εξαργυρώθηκε με ένα δεύτερο τέρμα στο 75’. Ο Γκιούρτσο από τα αριστερά έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Καζού έβαλε το πόδι για να απομακρύνει αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά το τέρμα που δέχθηκε ο Αρης, δεν ήταν όμως επικίνδυνος και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις στην εστία της ΑΕΚ, την ώρα που έπεσε και ο ρυθμός των γηπεδούχων οι οποίοι ήθελαν να διατηρήσουν το υπέρ τους 2-1.

Ενα σουτ του Στρούσκι στο 90’+3 πέρασε έξω και αυτή ήταν και η τελευταία φάση στον αγώνα με την ΑΕΚ να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη.

ΑΕΚ: Πίριτς, Ντιουνκού, Γκαλιόλο (85’ Σάντσες), Λέδες, Τόνγκια (65’ Γκιούρτσο), Σολ (74’ Λόπες), Φαράζ (85’ Τρισκόφσκι), Μιλίσεβιτς, Πονς, Ρομπέρζ, Ντίεμερς (64’ Γκάμα).

ΑΡΗΣ: Βανά, Καζού, Μπένγκτσον (73’ Μόντνορ), Κοκόριν (46’ Στεπίνσκι), Γιαγκό, Μαγιαμπέλα (78’ Σαβό), Στρούσκι, Μπρόρσον, Σόκε (73’ Νίκολιτς), Ουρόσεβιτς, Σουμάνσκι (46’ Γκομίς).

Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα: